0
Με ύβρεις κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και με αίτημα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να γίνονται λειτουργίες στη «μακεδονική» γλώσσα, το ανύπαρκτο πλην όμως λαλίστατο κόμμα «Ουράνιο Τόξο», επιχειρεί ακόμη μια φορά να δημιουργήσει προβλήματα εντός της χώρας.


Τη Λειτουργία στη «μακεδονική» γλώσσα στις εκκλησίες στην Ελλάδα, όπου ζουν χριστιανοί  Σλάβοι (υποννοώντας «Μακεδόνες») ζητάει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το φιλο-σκοπιανό κόμμα «Ουράνιο Τόξο», "των Σλαβομακεδόνων" στην Ελλάδα, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και αναμεταδίδει το "Βαλκανικό Περισκόπιο". .

Το αίτημα προς το Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο απέστειλε ο φορέας αυτός που αναφέρει τη «γλωσσική μοναδικότητα» των Σλάβων Ορθόδοξων χριστιανών στην Ελλάδα.

«Ο Βαρθολομαίος πρέπει να κατανοήσει τα θρησκευτικά δικαιώματα μας,  ώστε να μπορέσουμε να εκφραζόμαστε  και να ακούμε στις εκκλησίες τη Λειτουργία στη μητρική τους γλώσσα- τη μακεδονική», λέει το Ουράνιο Τόξο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τον…  Πάβλε Βοσκόπουλο του Ουράνιου Τόξου, καθιστά σαφή την αναγνώριση και το σεβασμό του γλωσσικού ζητήματος από την ελληνική πλευρά.

«Όταν πρόκειται για μια τέτοια συμφωνία που έχει κάποια βαρύτητα και όταν σαφώς η Ελλάδα, αναγνωρίζει και σέβεται τη μακεδονική γλώσσα, όπως και στην παρούσα».

Μάλιστα ο… Πάβλε  αναφέρει ακόμη ότι η συμφωνία με τα Σκόπια τους παρέχει την ευκαιρία να κινηθούν πιο "επιθετικά επιβάλλοντας" τη "μακεδονική" γλώσσα στην Ελλάδα!

«Η συμφωνία, μας δίνεται περιθώριο να ενεργούμε πιο επιθετικά και θετικά με τις δραστηριότητες μας, επιβάλλοντας τη μακεδονική γλώσσα, από την άλλη πλευρά, πιστεύουμε ότι θα ήταν θετικό και για την ίδια την Ελλάδα να αποδεχθεί τη μακεδονική γλώσσα ως ένα βήμα  προς την εδραίωση της δημοκρατίας», λέει.

Επίθεση και στην Εκκλησία

«Γνωρίζουμε ότι η ακραία έκφραση του ελληνικού εθνικισμού, στην πιο ακραία έκφρασή της, είναι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Είχαμε προβλήματα στο παρελθόν, ακριβώς όπως αυτό να βαφτιστεί ένα παιδί με ένα μακεδονικό όνομα.

Δεν πιστεύω ότι αυτή η Συνθήκη συνδέεται αποκλειστικά με την αναγνώριση των θρησκευτικών παραδόσεων, αλλά δίνει την ευκαιρία να ενεργήσουμε θετικά ακόμη και σε αυτήν τη θρησκευτική κατεύθυνση», τόνισε  ο...  Πάβλε.

Το Ουράνιο Τόξομ συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα  εκτός από τον Βαρθολομαίο, πριν από ένα μήνα σε συνάντηση  με τον υπουργό Παιδείας στη Φλώρινα,  υπέβαλε αίτημα για τη μελέτη της ‘σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας’ στη δημόσια ελληνική εκπαίδευση σε περιοχές όπου ομιλείται.

Αν μη τι άλλο η απάντηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναμένεται με ενδιαφέρον…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top