0
Δεν πρόλαβαν να ανοίξει το Τaxisnet για να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2018 και το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να «φρενάρει» την υποβολή δηλώσεων Ε1 από τους ένστολους, διαρρέοντας την πληροφορία ότι ετοιμάζεται να καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία θα τους απαλλάσσει από Εισφορά Αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2018 και θα την πλήρωναν με το φετινό εκκαθαριστικό.Αν κάποιος ένστολος δηλαδή, είχε καταθέσει από χθες ήδη την φορολογική του δήλωση –ή την καταθέσει πριν ψηφιστεί η νέα ρύθμιση- θα έβλεπε στο εκκαθαριστικό του ότι επιβαρύνεται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο.

Το «δώρο» της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, αφορά περίπου 400.000 εν ενεργεία και συνταξιούχους του Δημοσίου. Προβλέπει ότι η φορολογική υποχρέωση για τα αναδρομικά που πήραν εξαντλήθηκε με την παρακράτηση 20% που έγινε κατά την καταβολή των αναδρομικών.

Το θέμα της «διπλής» φορολόγησης είχε επισημανθεί από τον Δεκέμβριο ήδη με ρεπορτάζ, αλλά μετά από τρεις μήνες σιγής στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν να μπουν στη διαδικασία να απαλλάξουν το νόμο.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top