0
Την άρση της αθώωσης του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος ζητάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.


Η υπόθεση θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου τα μέλη του οποίου έχουν και τον τελευταίο λόγο σχετικά με την αναίρεση ή μη της επίμαχης απόφασης για την αθώωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την αναίρεση απαλλακτικής απόφασης που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Η. Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο αθώωσε τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής,Νίκο Μιχαλολιάκο, κάνοντας δεκτή ανάλογη απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και τον κήρυξε ομόφωνα αθώο για το πλημμέλημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Η κατηγορία στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος πριν από χρόνια στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη, το περιεχόμενο της οποίας είχε θεωρηθεί αξιόποινο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top