0
Στις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας ότι δεν δυσκολεύεται να αποκαλέσει τους γείτονες με το νέο τους όνομα «Βόρεια Μακεδονία».


Σε συνέντευξή της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι βλέπει τη Θεσσαλονίκη ως κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πως πρέπει να λυθούν τα προβλήματα με τις γείτονες περιοχές. «Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη επιλογή για τον τουρισμό των γειτόνων μας. Αυτό δεν πρέπει να το αξιοποιήσουμε;» αναρωτήθηκε.

Η κ. Νοτοπούλου επεσήμανε πως η καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς όπως είπε είναι εξαιρετικά πλημμελής.

«Δεν υπάρχει προσωπικό. Θα πρέπει να στελεχωθεί άμεσα» ανέφερε ενώ εμφανίστηκε αντίθετη με την πρόταση Ταχιάου για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Για την δημοτική αστυνομία έκανε λόγο για «διαφορετικό ρόλο και πρακτική από αυτή που έχει σήμερα». Σχολίασε πως «δεν φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στη Θεσσαλονίκη» επισημαίνοντας το πρόβλημα στην περιοχή της Αριστοτέλους και τις δράσεις που έκανε ως ΥΜΑΘ για την αστυνόμευση της περιοχής. «Φέραμε 50 καινούριες θέσεις εργασίας αστυνομικών στην Θεσσαλονίκη» σημείωσε ενώ σχολιάζοντας την πρωτοβουλία Ζέρβα για την αγορά περιπολικού επεσήμανε πως «έχει πλούσιους φίλους ο κ. Ζέρβας» και πως «θα μπορούσε να το κάνει νωρίτερα» από την προεκλογική περίοδο.

Για τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και τη Νέα Παραλία ανέφερε «δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα τραπεζοκαθίσματα. Όλοι πάμε στη Ν. Παραλία για αν πάρουμε μια ανάσα. Δεν μπορεί να γίνει μια περιοχή καφετέριας. Εγώ τη φαντάζομαι με φως, μια παραλία που θα μπει πράσινο. Δεν έχουμε πράσινο στη Θεσσαλονίκη».

Ερωτώμενη για όσους κάνουν σχέδια για μαρίνα στη Νέα Παραλία επεσήμανε πως από τις μέρες που ήταν στο γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είχε προτείνει στους δημάρχους να γίνει ένας ολιστικός σχεδιασμός.

Ερωτώμενη για τον ΟΑΣΘ η Κ. Νοτοπούλου στάθηκε υπέρ της άποψης της συμμετοχής των δήμων μέσω του νέου φορέα (ΑΣΥΘ) ώστε να υποβοηθηθεί ο ΟΑΣΘ και να αγοραστούν νέα λεωφορεία. «Ο δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν το έκανε μέχρι τώρα» υποστήριξε προτείνοντας και δημοτικές συγκοινωνίες.

Αναφερόμενη στο παρελθόν έκανε λόγο για «απίστευτο πάρτι στις πλάτες του λαού» με εκατομμύρια ευρώ έλλειμμα. Κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους, στέλνανε ραβασάκια στον ΟΑΣΘ για να βολευτούν».

Για την TV100 η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε πως «δώσαμε αγώνα να κρατηθεί όρθια και ανοιχτή. Πιστεύω στον περιφερειακό τύπο. Ποιο άλλο μέσο θα ενδιαφερόταν για τον ποδηλατόδρομο στην Παπάφη»;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top