0
Η «Ενωμένη Μακεδονία», όπως ονομάζεται το φιλορωσικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, εξαπέλυσε επίθεση στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών Ντιμιτρόφ.


Με βαρύ φρασεολόγιο ο πρόεδρος του φιλορωσικού κόμματος «Ενωμένη Μακεδονία», Γιάνκο Μπάτσεφ, εξέφρασε τη λύπη του για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων ενέταξε τη χώρα σε «Οργάνωση Δολοφόνων».

«Χθες (σ.σ. Τετάρτη) στις Βρυξέλλες ήταν μια θλιβερή ημέρα για τη Μακεδονία.

»Εκεί, με την υπογραφή του πρωτοκόλλου για την ένταξη στην οργάνωση γενοκτονίας του ΝΑΤΟ, διαγράφηκε το ιερό όνομα της Μακεδονίας, η ταυτότητα, η ιστορία και η παράδοση του μακεδονικού λαού», αναφέρει το κόμμα.

Ο Μπάτσεφ που είναι γνωστός για την αντι-δυτική του στάση και υπερασπίζεται των συμφερόντων της Μόσχας στη Βόρεια Μακεδονία, κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ ότι είναι πράκτορας της CIA και σκοπός του ήταν να σβήσει το «μακεδονικό» έθνος.

«Ο Βουλγαρομακεδόνας Ντιμίτροφ είπε «ναι» εκεί που ο μακεδονικός πληθυσμός και η πλειοψηφία των πολιτών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο δημοψήφισμα του περασμένου Σεπτεμβρίου είπε «όχι».

»Κανείς δεν του έδωσε το δικαίωμα ως πράκτορας της CIA, να διαγράφει για λογαριασμό της, το μακεδονικό έθνος στο όνομα των προηγούμενων και μελλοντικών γενεών των Μακεδόνων» αναφέρει το δελτίο Τύπου του Μπάτσεφ.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Μόνη απειλή για τη «Μακεδονία» ο στρατός του Κοσόβου
Η ένταξη της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η χώρα δεν θα είναι σε θέση να ασκήσει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.

Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Ασφαλώς θα πρέπει να πληρώσει για την προστασία από το ΝΑΤΟ.

»Γνωρίζω ήδη ποια είναι η τιμή για αυτήν.

»Θα πρέπει να πληρώσει με τη δικαιολογία της αύξησης των αμυντικών δαπανών.

»Να συμμετέχει σε στρατιωτική εκπαίδευση, σε επιχειρήσεις που βρίσκονται μακριά από τα συμφέροντα του μακεδονικού λαού», είπε.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «απώλεια της δυνατότητας άσκησης μιας κυρίαρχης εξωτερικής πολιτικής».

Σύμφωνα με την ίδια, οι αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δεν καταλαβαίνουν από τι είδους απειλή θα προστατεύσει το ΝΑΤΟ τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Η μόνη σοβαρή ένοπλη δύναμη που αποσταθεροποιεί την περιοχή είναι ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου, που σχηματίσθηκε από πρώην μαχητές (του UCK).

»Δεν βλέπουμε άλλες απειλές για την ασφάλεια.

»Επομένως αναρωτιόμαστε εάν η Συμμαχία θα πολεμήσει με εκείνους που έχει εκπαιδεύσει και τους παρέδωσε όπλα», είπε η Ζαχάροβα.

Ποροσένκο: Η Βόρεια Μακεδονία ματαίωσε τα σχέδια της Ρωσίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι η πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς το ΝΑΤΟ ήταν πολύ δύσκολη, αλλά η χώρα έδειξε ενότητα.

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Γιούνιον», ο κ. Ποροσένκο δήλωσε ότι «η Ρωσία προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

«Ο δρόμος προς τη «Βόρεια Μακεδονία» ήταν πολύ δύσκολος, αλλά η χώρα επέδειξε ενότητα και ματαίωσε τα σχέδια της Ρωσίας που προσπάθησε να σταματήσει αυτό το εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειας της Ευρώπης.

»Οι θύρες του ΝΑΤΟ είναι τώρα ανοιχτές στην 30ή χώρα», ανέφερε ο Ποροσένκο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top