0
Το αμφιλεγόμενο ζήτημα για το όνομα της Μακεδονίας, θα πρέπει να διευθετηθεί σε μια βάση αποδεκτή τόσο από τα Σκόπια όσο και από την Αθήνα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.


«Η Μόσχα πάντοτε υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει, ότι το αμφιλεγόμενο ζήτημα του ονόματος αυτού του κράτους (πΓΔΜ) να διευθετηθεί με μια λύση αποδεκτή τόσο για τα Σκόπια όσο και από την Αθήνα», ανέφερε όπως σημειώνει το Ria Novosti.

Η Ελλάδα και η «Μακεδονία» υπέγραψαν στις 17 Ιουνίου του 2018 στις ακτές της Λίμνης Πρεσπών μια συμφωνία που επιλύει τη μακροχρόνια διαφωνία του ονόματος και ανοίγει το δρόμο στα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά επικρίνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ίδια την «Μακεδονία», η οποία τώρα αποκαλείται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Το Κοινοβούλιο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας στις 11 Ιανουαρίου ενέκρινε τροποποιήσεις στο Σύνταγμα για τη μετονομασία της χώρας. Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία την περασμένη Παρασκευή, σημειώνει χαρακτηριστικά το ρωσικό δημοσίευμα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top