0
Από το πρωί έχει αφεθεί ελεύθερος ο Νίκος Μαυρίκος. Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας, βρίσκεται στη ΓΑΔΑ από το πρωί και καταθέτει στους αρμόδιους αστυνομικούς.

Ο Νίκος Μαυρίκος, είχε απαχθεί στις 27 Δεκεμβρίου έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά κι έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί. Οι απαγωγείς δεν επικοινώνησαν με τους οικείους του και η αγωνία της οικογένειας, ολοένα και μεγάλωνε.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς απελευθερώθηκε ο Νίκος Μαυρίκος δεν έχουν γίνει γνωστές, εικάζεται ωστόσο ότι οι απαγωγείς διαπραγματεύονταν απευθείας με τον επιχειρηματία για τα λύτρα και τους όρους της απελευθέρωσής του.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν τους έχει δώσει χρήματα και με ποια διαδικασία έγινε η καταβολή τους.

Οι πρώτες δηλώσεις του θύματος απαγωγής

«Είμαι ο Νίκος Μαυρίκος. Με απελευθέρωσαν. Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο σπίτι μου».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ο 51χρονος Πειραιώτης επιχειρηματίας όταν επικοινώνησε ο ίδιος τηλεφωνικά σήμερα το πρωί με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Το χρονικό της απαγωγής

Η απαγωγή έγινε στις 27/12, 08:30 έξω από το σπίτι του γνωστού επιχειρηματία στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά. Και έγινε με κινηματογραφικό τρόπο αφού οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, φορούσαν μπλούζες των ΕΚΑΜ! Όπως περιγράφει ο εξάδελφος του επιχειρηματία, επίσης γνωστός επιχειρηματίας του Πειραιά και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων, ο 50χρονος κατευθυνόταν προς το πάρκινγκ του σπιτιού του για να πάρει το αυτοκίνητό του.

Όπως περιγράφει ο Νίκος Μαυρίκος οι δράστες φαίνεται ότι τον περίμεναν. Τρία άτομα τον πλησίασαν ενώ πήγαινε προς το πάρκινγκ και τον πήραν “σηκωτό”, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο όπου υπήρχε και τέταρτος δράστης στη θέση του οδηγού. Ο επιχειρηματίας λέει πως ακόμη οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει ούτε με την οικογένεια, ούτε και με την αστυνομία. Καλεί όποιον γνωρίζει το παραμικρό και μπορεί να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης να επικοινωνήσει με την αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι μαζί με τον επιχειρηματία, κατέβηκε στον δρόμο και μια γυναίκα.

«Δεν δεχόταν απειλές», λέει ο εξάδελφος του επιχειρηματία

Μιλήσαμε τελευταία φορά την Τρίτη, λέει ο Νίκος Μαυρίκος. Ο εξάδελφός του είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές στην Παύλιανη. Επέστρεψε χθες το μεσημέρι. Δεν είχε καμία ανησυχία, λέει ο εξάδελφός του που περιγράφει το θύμα δεν είχε εκφράσει κάποια ανησυχία, ενώ δεν διέθετε φρουρά, ούτε είχε άδεια οπλοφορίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top