0
Σάλο έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο η είδηση ότι χθες συνελήφθησαν μαθητές γυμνασίου αλλά και οι γονείς τους, για την κατάληψη στο σχολείο τους. 

Η Κυβέρνηση τρομαγμένη από το πατριωτικό "τσουνάμι" καταλήψεων προσπαθεί να "σπάσει" το ηθικό των μαθητών.

Οι μαθητές συνελήφθησαν την Παρασκευή γιατί προχώρησαν σε κατάληψη για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Πρόκειται για την κατάληψη του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα agriniopress.

Η κατάληψη στο εν λόγω σχολείο ξεκίνησε την Πέμπτη- όπως και σε πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα- για το Μακεδονικό και συνεχίστηκε και την Παρασκευή.

Οι μαθητές που συνελήφθησαν, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, είναι 14 και 16 ετών. Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων συνελήφθησαν οι γονείς του, ενώ αναζητείται ένας 14χρονος και ο γονέας του.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ουδέποτε υπεβλήθησαν μηνύσεις κατά μαθητών και οι Αρχές λειτούργησαν αυτεπάγγελτα, ενώ η διεύθυνση απλά κλήθηκε να δώσει κατάθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ποτέ άλλοτε δεν έχουν συλληφθεί μαθητές 14 και 16 ετών... Πλέον μιλάμε για δόγμα "όποιος αντιδρά για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας, φυλακίζεται".

Δεν το χωρά νους αυτό που συνέβη. Αφήνουν στα Πανεπιστήμια να αλωνίζουν οι ναρκέμποροι για να συλλάβουν... 14χρονα. Τόσο πολύ φοβούνται;

Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας διέψευσε τη σύλληψη μαθητών γυμνασίου και των γονέων τους στο Αγρίνιο. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Παιδείας, ο εισαγγελέας κάλεσε διευθυντές σχολείων, μαθητές και γονείς για τις καταλήψεις, ωστόσο δεν υπήρξαν συλλήψεις.

Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ακόμη ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς παράνομο «μετά και την κατάργηση της σχετικής διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου (4009/11) που ποινικοποιούσε τις μαθητικές καταλήψεις».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top