0
«Μπορεί να συμβούν γεγονότα τι θα μπορούσε να συμβεί; Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» είπε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή

Την δήλωση την έκανε στο ΘΕΜΑ 104,6 και δημιούργησε απορίες για το εάν γνωρίζει, ή έχει πληροφορίες για κάποια τουρκική επιθετική ενέργεια στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Άλλωστε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.

Πρόσθεσε άμεσα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο. Το πότε θα εισαχθεί (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτο δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία».

Παραιτήθηκε ο Π.Σγουρίδης μετά το «άδειασμα» από Π.Καμμένο

Την παραίτησή του από την αντιπροεδρία των ΑΝΕΛ έχει υποβάλει σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Σγουρίδης μετά το «άδειασμα» που του επιφύλασσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος για τις δηλώσεις του περί «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο.

Μάλιστα, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Καμμένου μέσω sms, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Σγουρίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ποτέ δεν υπονόησα ότι περιμένουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Ακόμη και αν γίνει δεκτή η παραίτησή μου, θα παραμένω στρατιώτης των ΑΝΕΛ».

Αφορμή οι δηλώσεις του κ. Σγουρίδη το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος ερωτηθείς για την Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι μπορεί να προκύψουν γεγονότα και να καθυστερήσουν την κύρωση της συμφωνίας:

«Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν»... Και έσπευσε βέβαια να δηλώσει- γιατί η δήλωσε μπορεί να πυροδοτήσει πολλά σενάρια- ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύει σε κάτι τέτοιο».

Σημειώνουμε πως ο Π.Σγουρίδης ήταν 100% κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφοροίες, η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ είναι σε διαλυτική κατάσταση και δεν αποκλείεται να έχουμε παραίτηση Π.Καμμένου τα επόμενα 24ωρα.

Νωρίτερα, θεωρίες φαντασίας χαρακτήρισε τα περί θερμών επεισοδίων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Με αυτό τον τρόπο «άδειασε» με τον πλέον ηχηρό τρόπο τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη, που δήλωσε νωρίτερα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να καθυστερήσει να έρθει στη Βουλή λόγω «θερμού επεισοδίου».

«Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδείων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα» έγραψε στο twitter ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε:  Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά».

Το tweet Καμμένου


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top