0
Επιμνημόσυνη δέση για τον Κωνσταντίνου Κατσίφα, του οποίου η σορός δεν έχει επιστραφεί στην οικογένειά του για να κηδευτεί, τελέστηκε σήμερα (4/11) στους Βουλιαράτες.

Όλο το χωριό σήμερα το πρωί βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου  για να παραβρεθεί στο μνημόσυνο που τέλεσε η οικογένεια του Κωνσταντίνου, σε κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο με τραγικούς πρωταγωνιστές τα μέλη της οικογένειάς του,όλοι   με μάτια βουρκωμένα άναψαν ένα κερί και  προσευχήθηκαν για τον Κωνσταντίνο τους .

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον πόνο και την οργή της η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλική, βγαίνοντας από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες, όπου τελέστηκε μνημόσυνο για το σκοτωμένο της παιδί χωρίς καν να έχει η κηδεία του, καθώς ως γνωστόν οι αλβανικές αρχές δεν έχουν επιστρέψει ακόμη τη σορό του στην οικογένεια. Ο νεκρός παραμένει άταφος από τις 28 Οκτωβρίου οπότε έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Το ξέσπασμα της μητέρας κατέγραψε η κάμερα του ANT1 όπου ακούγεται να λέει τα εξής

«Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας! Και θα γίνω μια μάνα σκληρή. θα κάνω την καρδιά μου πέτρα, παιδιά μου. Για τον λεβέντη μου, για το παλικάρι μου, που μου το έφαγαν. Μου το φαγαν οι αλήτες, οι Αλβανοί. Οι αλήτες! Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας, παιδιά. Όλο τον χειμώνα μας ανοίγουν τα σπίτια, τα παίρνουν ένα ένα...Θα τα πω, Γιάννη μου...(σ.σ. ο σύζυγός της προσπαθούσε να την ηρεμήσει)...Να δικαιωθεί το παιδί μου. Ο λεβέντης μου! Αγαπούσε το χωριό του! Αγαπούσε την Βόρεια Ήπειρο».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top