0
Ο Ελληνικός Στρατός παρά τα σημαντικά και δισεπίλυτα προβλήματα επάνδρωσης που αντιμετωπίζει και τα οποία δυστυχώς θα βαίνουν συνεχώς επιδεινούμενα, εντούτοις αντιπροσωπεύει μια ισχυρή αποτρεπτική στρατιωτική μηχανή με τεχνολογικά συστήματα αιχμής.



Δείτε βίντεο για το πώς καταγράφουντην ισχύ του οι ξένοι:


Οι Μονάδες και Σχηματισμοί Τεθωρακισμένων του Ελληνικού Στρατού με προσανατολισμό ή προορισμό το μέτωπο του Έβρου διαθέτουν περί τα 700 άρματα μάχης, περιλαμβανόμενων 353 Leopard-2Α4/HEL με πυροβόλο των 120mm ενώ τα υπόλοιπα είναι Leopard-1A5.

Στην γραμμή αντιπαράθεσης του Έβρου, ο ΕΣ απολαμβάνει ποιοτικό πλεονέκτημα χάρη στο μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές, τον βλητικό υπολογιστή και τη θωράκιση των αρμάτων μάχης Leopard-2HEL, τα οποία αξιοποιούνται πλήρως μετά την απόκτηση σύγχρονων πυρομαχικών.

To Πυροβολικό Μάχης του Ελληνικού Στρατού είναι σχεδόν στο σύνολό του αυτοκινούμενο και έχει τυποποιηθεί στο διαμέτρημα των 155mm, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού.

Ο αριθμός των άμεσα διαθέσιμων σωλήνων και το μέγιστο βεληνεκές των συστημάτων θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο σε ενδεχόμενη αντιπαράθεση, τόσο στο Θέατρο Επιχειρήσεων του Έβρου, όπου η 1η Στρατιά του Τουρκικού Στρατού διατηρεί δύο Συντάγματα Πυροβολικού (έκαστο με τρεις Μοίρες Αυτοκινούμενου Πυροβολικού και μία Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων 122mm), όσο και σε εκείνο του Αιγαίου, όπου αριθμός ελληνικών νήσων μπορεί να βρεθεί υπό το συνεχές πυρ του εχθρικού πυροβολικού από τα μικρασιατικά παράλια ή αντίστροφα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ελληνικός Στρατός προωθεί την απόκτηση πυρομαχικών εκτεταμένου βεληνεκούς τόσο για τα Αυτοκινούμενα Πυροβόλα όσο και τους Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων που διαθέτει στο οπλοστάσιό του.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top