0
Μια αυτονόητη ερώτηση έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος για την έκδοση των ημερολογίων για το 2019  «πώς γίνεται εγώ που έχω ευθύνη για την έκδοση να κάνω έρευνα για τον εαυτό μου»; 

Την ερώτηση την έκανε όταν εύλογα αναρωτήθηκε για τη διεξαγωγή ΕΔΕ από  το αρχηγείο της ΕΛΑΣ: «Αν κάτι φταίει θα τιμωρήσω τον εαυτό μου;» επέμεινε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Είναι σαφές ότι υπάρχει ευθύνη του αρχηγείου της ΕΛΑΣ γιαμ την έκδοση ημερολογίων για το 2019 στα οποία υπάρχει χάρτης όπου τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα της Κύπρου ως «Βόρεια Κύπρος».


Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «για τα ζητήματα αυτά έχουν λόγο οι εισαγγελίκες αρχές και πρέπει να κάνουν έρευνα».

Από την πλευρά του το αρχηγείο της ΕΛΑΣ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι προχωρά σε διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και σε ανάκληση όσων εκ των επίμαχων ημερολογίων έχουν διατεθεί σε αστυνομικές υπηρεσίες

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά το φιάσκο:

«Ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι στα ημερολόγια έτους 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών. Επιπλέον, ανακαλούνται άμεσα όσα από τα ημερολόγια έχουν διατεθεί σε αστυνομικές Υπηρεσίες».

Το ζήτημα όμως δεν είναι η ανάκληση αλλά το πως και γιατί επετράπη εξαρχής να τυπωθούν τέτοια ημερολόγια. Και πόσο τυχαίο είναι αυτό το γεγονός όταν έχουμε ένα κρατός όπως τα Σκόπια του οποίου του παραχώρησε η ελληνική κυβέρνηση με την Συμφωνία των Πρεσπών τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας και είναι έτοιμη να συζητήσει με τους Τούρκους για «λύση» στο Κυπριακό.

Ένα Κυπριακό στο οποίο εδώ και μερικούς μήνες ακούγονται κάτι προτάσεις για «χαλαρή» ομοπσπονδία δύο κρατών και επειδή αυτό σημαίνει ότι στην ουσία καταλείται η Κυπριακή Δημοκρατία ως εναλλακτική θα προωθηθεί η λύση των δύο εντελώς ανεξάρτητων κρατών τουλάχιστον για να κρατηθεί ως κρατική υπόσταση η ελληνική Κύπρος.

Πώς λοιπόν προέκυψε ο χάρτης της «Βόρειας Κύπρου»; Αυτοί που τον έφτιαξαν ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top