0
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν έχασε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στους Βουλιαράτες. 

Παίρνοντας πάσα από το σχόλιο κάποιου χρήστη που του ζητά να κάνει παρέμβαση, ο Ράμα τοποθετήθηκε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εις βάρος όσων παρευρέθηκαν στην κηδεία. 

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση: Lucky Boy London: Κάνε παρέμβαση κύριε Ράμα. Σε παρακαλώ επειδή ντροπιαζόμαστε σαν κράτος. Έρχεται ο Έλληνας μας προκαλεί. Βάλτους στην θέση τους και δείξτους την αξία μας σαν έθνος. Edi Rama: Η αξία μας σήμερα; Ακριβώς αυτό που μερικοί βλέπουν σαν αδυναμία. Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου. Και εσείς κύριε μην χρησιμοποιείτε τον όρο «Greku» διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά κάποιοι ορεσίβιοι χρησιμοποιούν τη λέξη «shqiptari!». 

Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της Μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι «greku», αλλά σεβάσμιοι και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας. Και εσύ που ούτε το όνομά σου δεν καταλαβαίνω πως είναι, μείνε ήσυχος, η Αλβανία δεν «ντροπιάζεται» από ορισμένους άξεστους (ακρ. βουνίσιους/ορεσείβιους), που ζουν σαν ύαινες και τραγουδούν σαν κοράκια! Είναι βρωμερές υπάρξεις που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους – ένα έθνος που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Και αυτή όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια.


ΠΗΓΗ: Himara.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top