0
Στα δύο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε στο πρώτο την εκτόξευση του Exocet από την εκσυγχρονισμένη ΤΠΚ «Λάσκος» κλάσης Combattante II  και την πορεία του βλήματος προς το στόχο που ήταν η κανονιοφόρος «Δόξα» και εν τέλει την καταστροφή του και στο δεύτερο την τερματική φάση πρόσκρουσης του RIM-7Μ Sea Sparrow στον ΜΜ38 Exocet.



Σημειώνουμε:

- Η λήψη του πρώτου βίντεο έχει γίνει από το FLIR Star SAFIRE του ελικοπτέρου S-70B-6 το οποίο είχε κάνει  και τον αρχικό εντοπισμό του στόχου


- Η λήψη του δεύτερου βίντεο έχει γίνει από το FLIR του MIRADOR της Φ/Γ «Κουντουριώτης» η οποία εκτόξευσε και το Sea Sparrow.

- Το δεύτερο μισό της οθόνης είναι η επιφάνεια της θάλασσας και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε ότι αφορά τόσο τη γωνία προσέγγισης του Exocet στην τελική φάση του sea-skimming όπου κατέρχεται και ίπταται ελάχιστα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας (παρατηρείστε  το σημείο που αποβάλλει τον πυραυλοκινητήρα αρχικής επιτάχυνσης) όσο και την δυσχέρεια κατάρριψής του από το Sea Sparrow.

- Από την εκτόξευση του   Sea Sparrow  μέχρι την προσβολή του Exocet μεσολαβούν ακριβώς 10,6 δευτ.

- Αν και τα δύο βλήματα δεν ανήκουν στην αιχμή της τεχνολογίας ο Sea Sparrow ουδέποτε σχεδιάστηκε για να αναχαιτίζει αντιπλοϊκά βλήματα.





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top