0
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ΗΠΑ και Τουρκία προχώρησαν στην ταυτόχρονη άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί ανοίγοντας τον δρόμο και για τα F-35.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη μετά την "θερμή" τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χτες Ρ.Τ.Ερντογάν και Ν.Τραμπ και την πορεία των σχέσεων των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα.

Πριν λίγο το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν στην άρση των κυρώσεων κατά των Τούρκων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, θέτοντας εκτός «μαύρης» λίστας τους Αμντουλχαμίτ Γκιουλ και Σουλεϊμάν Σοϊλού. 

Αμέσως μετά την αμερικανική ανακοίνωση, η Τουρκία "ανταπέδωσε" προχωρώντας και αυτή στην άρση των κυρώσεων που είχε επιβάλλει στον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Jeff Sessions, και τον Γραμματές της Εσωτερικής Ασφάλεια των ΗΠΑ, Kirstjen Nielsen.

Οπως είναι αντιληπτό, υπάρχει βήμα - βήμα επαναπροσέγγιση ΗΠΑ -Τουρκίας η οποία ανοίγει πλέον τον δρόμο και στα F-35. To "φλερτ" ξαναγίνεται "έρωτας"...

Ξεκίνησε με την απελευθέρωση του πάστορα, συνεχίστηκε στην συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών στην υπόθεση Κασόγκι ενώ καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η χτεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ για την επίσημη έναρξη κοινών περιπολιών στην Μάνμπιτζ με τις αμερικανο-τουρκικές σημαίες να κάνουν την εμφάνιση τους στις κουρδικές περιοχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το εν λόγω μέτωπο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τους Κούρδους καθώς οι τουρκικές δυνάμεις ήδη προχωρούν πολύ...

Οπως ανέφερε χτες το pronews.gr, στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ερντογάν-Ν.Τραμπ επικράτησε πανηγυρικό κλίμα.

Συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις σε διμερή και περιφερειακά ζητήματα σε Συρία και αλλού (ποια άραγε;).

Επί τάπητος τέθηκε τόσο η Ιντλίμπ όσο και η Μάνμπιτζ.

Ερντογάν-Τραμπ συμφώνησαν να είναι σε στενή επαφή σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα...

Τέλος συμφώνησαν να προχωρήσουν σε εποικοδομητικά βήματα για την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top