0
Προκαλεί ο Καθολικός ηγέτης, Πάπας Φραγκίσκος, αποκαλώντας την Αλβανία ένα «ένδοξο έθνος” με «αρχαία ιστορία”, την στιγμή που ως κράτος αποτελεί τον «αφέντη” του αλυτρωτισμού και της προπαγάνδας στα Βαλκάνια.

Ο Πάπας, ο οποίος δεν αναφέρθηκε καν στην εν ψυχρώ εκτέλεση του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, προχώρησε σε δηλώσεις που ανυψώνουν το αλβανικό κράτος, του οποίου ηγούνται δολοφόνοι και εξτρεμιστές.

Συγκεκριμένα, στις παρατηρήσεις του προς αλβανούς προσκυνητές, ο Πάπας Φραγκίσκος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να χαιρετήσει όλους τους Αλβανούς «στο όνομα του αρχαίου δεσμού φιλίας και εθμικών σχέσεων” με την Αγία Έδρα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για την «αρχαία και ένδοξη ιστορία» της Αλβανίας, σημειώνοντας ότι η χώρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης με τη δική της μοναδική κουλτούρα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Vatican News.

«Σήμερα, θυμόμαστε και γιορτάζουμε τον Γεώργιο Καστριώτη (Σκεντέρμπεη), έναν ηρωικό γιο ενός ισχυρού και γενναιόδωρου λαού που υπερασπίστηκε τις πνευματικές αξίες και το χριστιανικό όνομα με θάρρος». Ο Σκεντέρμπεης, συνέχισε, «σφυρηλατούσε την αλβανική πολιτιστική ταυτότητα με τα έργα του, καθιστώντας αδιαμφισβήτητο σύμβολο της συνοχής και της εθνικής ενότητας».

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε επίσης για τη μετανάστευση πολλών χριστιανών μετά τον θάνατο του Γ. Καστριώτη και την επακόλουθη εισβολή στην Αλβανία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία Ιταλο-Αλβανών μεταξύ των προσκυνητών, συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτή η επέτειος δεν θα περιοριστεί στην γιορτή της δόξας των παλιών πράξεων”, δήλωσε ο Πάπας, αλλά θα αποτελέσει επίσης μια καλή ευκαιρία για μια ανανεωμένη δέσμευση όλων των θεσμικών οργάνων και των πολιτών υπέρ μιας αυθεντικής και ισορροπημένης ανάπτυξης, έτσι ώστε οι νεότερες γενιές «να μην αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

Το παράδειγμα του Σκεντέρμπεη, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, «εξέφρασε έγκυρα τον αλβανικό χαρακτήρα.” Συγκεκριμένα, επεσήμανε το «κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης» μεταξύ Καθολικών, Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων.

Αυτό, ανέφερε, δείχνει ότι η ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες είναι ένα βιώσιμο μονοπάτι που παράγει αρμονία και απελευθερώνει τις καλύτερες δυνάμεις και τη δημιουργικότητα ενός ολόκληρου λαού, μετατρέποντας την απλή συνύπαρξη σε αληθινή συνεργασία και αδελφοσύνη».

Ο Γεώργιος Καστριώτης ή Σκεντέρμπεης (1404 ή 1405 – 1468), γιος του Βυζαντινού άρχοντα Ιωάννη Καστριώτη και της Σέρβας πριγκίπισσας Βοϋσάβας υπήρξε μία ηρωική μορφή που κάτω από την πορφυρή σημαία με τον δικέφαλο αετό, την σημαία του Βυζαντίου, πολέμησε επί δεκαετίες κατά των Οθωμανών, με αμέτρητες νίκες. Το προσωνύμιο Σκεντέρμπεης το πήρε από τους Τούρκους που τον θεώρησαν ισάξιο με τον Μεγάλο Ισκαντάρ ή Σκεντέρ, δηλαδή τον Μέγα Αλέξανδρο. Στα πλαίσια του αλυτρωτισμού, οι Αλβανοί τον ονόμασαν «εθνικό ήρωα”.

Την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος ανυψώνει τους Αλβανούς, την ψυχραιμία του προσπαθεί να διατηρήσει ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ο κύριος Γιάννης, εκτός από την απώλεια του μοναχογιού του, έχει τώρα να διαχειριστεί και τις πρακτικες εκφοβισμού των Αλβανικών αρχών:

«Το κάνουν για τίποτα άλλο για εκφοβισμό. Για να μας έχουνε σε πίεση στο φόβο.Τι ζητούνε αυτοί ξέρουνε… Να σκύψουμε το κεφάλι Να έχουμε το φόβο. Τι να φοβηθώ. Το παιδί μου το πήρανε ας έρθουνε να δείξουνε τη μαγκιά τους. Μας λείπει πολύ το παλικάρι».

Η μητέρα του νεκρού ήρωα, μιλώντας στο Star προ ημερών, τόνισε πως η περιοχή διοικείται από φιλότουρκους που μισούν τους Έλληνες και τους Χριστιανούς. Η Βόρεια Ήπειρος βρίσκεται στο έλεος του Θεού, με τους αρμόδιους φορείς να αδιαφορούν πλήρως.

Ποια είναι η στάση των Ελλήνων και της Πολιτείας σε όλα αυτά; Αδιαφορία και αφωνία…

Αμέσως μετά από τις δηλώσεις του Πάπα, τα αλβανικά ΜΜΕ δεν άργησαν να πανηγυρίσουν για την επιβεβαίωση της ψεύτικης ιστορίας τους από τον Καθολικό ηγέτη, παρά τις τελευταίες εξελίξεις που ανοίγουν την αυλαία στο δολοφονικό καθεστώς Ράμα και τριτοκοσμικό κρατίδιο της Γηραιάς Ηπείρου:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top