0
Στο στόχαστρό του έβαλε για άλλη μια φορά, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Κώστα Καραμανλή, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα βαθιά διχασμένο κόμμα.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του στην Ολομέλεια στην πρώτη επίσημη κοινοβουλευτική διαδικασία σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση του 2008 ήταν αδιάφορη, αφήνοντας αιχμές για τη μη αλλαγή του άρθρου 86 που αφορά στην ποινική ευθύνη των υπουργών.

«Είχα την τιμή να συμμετέχω, ως νέος βουλευτής τότε, στη διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση η οποία είχε ξεκινήσει το 2006. Ήταν μια απόπειρα η οποία ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες και κατέληξε τελικά να είναι μια Αναθεώρηση αδιάφορη. Και σίγουρα πολύ κατώτερη των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν το άφησε να πέσει κάτω και του εξήγησε ότι ουσιαστικά τα όσα είπε ήταν μομφή κατά του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

«Ήρθατε εδώ και μας είπατε ότι το πολιτικό σύστημα τότε δεν εδέησε την αλλαγή του άρθρου 86 το 2008 και ότι εσείς εξαιρείστε γιατί είχατε στείλει πρόταση με επιστολή, την οποία δεν ξέρω ποιοι έλαβαν», είπε και συνέχισε: «Για ποιον είναι μομφή αυτό κ. Μητσοτάκη; Για τον κ. Κουβέλη που ήταν τότε βουλευτής ή για τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε τότε 6 βουλευτές; Δεν ξέρετε ότι χρειάζονται 50 βουλευτές για να κατατεθεί πρόταση Αναθεώρησης; Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει ή το κόμμα σας που είχε 163 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ που είχε 114 βουλευτές. Σύνολο 277 βουλευτές. Έχετε καταλάβει για ποιον είναι μομφή αυτό; Για τον κ. Καραμανλή. Προφανώς. Είναι μομφή για το ίδιο σας το κόμμα. Πείτε το καθαρά».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top