0
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υποχωρήσει στις απειλές της Άγκυρας και να μην επεκτείνει τελικά τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο στα 1 ναυτικά μίλία αποθράσυνε την τουρκική πλευρά η οποία όχι μόνο πανηγυρίζει αλλά και ταπεινώνει κυριολεκτικά την Αθήνα που επέδειξε φόβο στο να ασκήσει την εθνική κυριαρχία


Τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία και απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης Ερντογάν είδαν στην απόφαση της κυβέρνησης φόβο και τρόμο μπροστά στην απειλή πολέμου.

Το casus belli λειτούργησε αναφέρουν εν χορώ τα τουρκικά ΜΜΕ


STAR «Όταν η Τουρκία απείλησε η Αθήνα υποχώρησε»

VATAN «Υποχώρηση από τον Τσίπρα για τα 12 μίλια»

TURKIYE «Απάντηση στον προκλητικό Έλληνα»

Χθες το θέμα το είχε αναδείξει μόνο η εφημερίδα Χουριέτ

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet μιλάει για την άτακτη υποχώρηση της Αθήνας στο θέμα των χωρικών υδάτων μετά τις τουρκικές απειλές.

Με αφορμή την παραπομπή του θέματος της επέκτασης της αιγιαλίτιδας στη Βουλή η εφημερίδα αναφέρεται στην απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το κυριαρχικό και αναφαίρετο δικαίωμα.

Επίσης σημειώνει κάνει αναφορά στις δηλώσεις Κοτζιά για τα τρία Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν στην επέκταση των χωρικών υδάτων, τονίζοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή αυτής της διαδικασίας παραπέμποντας στη Βουλή.

Η εφημερίδα συνδέει την κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα με το θέμα του Αιγαίου και των απειλών της Τουρκίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top