0
Σοβαρές καταγγελίες από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών . Όπως μεταδίδει το Reuters, το ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έστησαν την ψηφοφορία στην Βουλή της πΓΔΜ με εκβιασμούς, απειλές και εξαγορές ψήφων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για την αλλαγή της ονομασίας παρά το γεγονός του αποτυχημένου δημοψηφίσματος.

«Θεωρούμε αυτό που συνέβη, ως μία ανοιχτή παραβίαση όλων των μορφών, τόσο από νομικής όσο και από ηθικής πλευράς. Τέτοιου είδους χειρισμούς δεν μπορούμε να τις αποδεχθούμε ως έκφραση των βουλευτών» σχολίασε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης […] Συγκεκριμένα, ο πρέσβης των ΗΠΑ (στην ΠΓΔΜ) βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της ολομέλειας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατηύθυνε τη διαδικασία», υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο.

Για «παραβίαση κάθε κανόνα», έκανε λόγο επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Το υπουργείο κάνει λόγο για μια ψηφοφορία, που ενορχηστρώθηκε και χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ που άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας διεξήχθη εν μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων, σχολίασε επίσης το ρωσικό υπουργείο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top