0
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αλβανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα της οικογένειας για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από Ελληνα πραγματογνώμονα που έχει ζητηθεί να έρθει στο Αργυρόκαστρο όπου βρίσκεται η σορός του Κ. Κατσίφα.


Οι αλβανικές αρχές διαμηνύουν ότι οι απαραίτητες ενέργειες έχουν ληφθεί με την εξέταση που εκπονήθηκε από τον Αλβανό ιατροδικαστή. Πληροφορίες θέλουν, η οικογένεια να επαναλάβει το εν λόγω αίτημα εντός της ημέρας μέσω του προξένου. 

«Οι αρχές ήθελαν να μας δώσουν τη σορό του από την πρώτη μέρα, αλλά εμείς κάνουμε έρευνες, να μας βοηθήσουν οι ιατροδικαστές από τα Γιάννενα», δήλωσε νωρίτερα η κ. Κατσίφα, ενώ ανέφερε ότι οι αρχές δεν τους έχουν ενημερώσει για το τι ακριβώς έγινε. 

Επιφυλακτικός ο δικηγόρος της οικογένειας 

Ο δικηγόρος της οικογένειας πήρε σαφείς αποστάσεις από τα όσα ακούγονται περί χαριστικής βολής και εκτέλεσης λέγοντας στον ΑΝΤ1 ότι «οι πληροφορίες δεν είναι ασφαλείς, ούτε σε ένα μέτρο απόσταση», είπε.

Ερωτηθείς ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος για το αν η οικογένεια θα διενεργήσει νεκροψία, απάντησε πως «θεωρητικά έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πραγματογνωμοσύνη» από τις αλβανικές Αρχές, ωστόσο, «δεν έχουμε ούτε ένα έγγραφο στα χέρια μας από τις αλβανικές Αρχές, ούτε αυτό της νεκροψίας. (…) δεν ξέρουμε ούτε ποιος ούτε πότε την έκανε την νεκροψία».

Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι, η οικογένεια «φρέναρε» τη διαδικασία ταφής, μέχρις ότου υπάρξει σαφής απάντηση ως προς τα αίτια του θανάτου. «Είμαι συγκρατημένος, σε ξένο έδαφος, δεν μπορώ να πω όλα αυτά που θέλω».

ΠΗΓΗ: thetoc.gr 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top