0
Οι εξελίξεις στα Σκόπια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των τομεαρχών της ΝΔ.  

Ο Κυριακός Μητσοτάκης έκανε λόγο για δημιουργία τετελεσμένων  με το δημοψήφισμα και τη συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει ακριβώς τι εννοεί με αυτό.

Τα σχόλια για «τετελεσμένα» έρχονται σε συνέχεια παρόμοιων δηλώσεων στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι, το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ και η συνταγματική αλλαγή που έχει δρομολογηθεί για τη συνέχεια, καθιστούν πολύ δύσκολη την ανατροπή των δεδομένων.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπογράμμισε ότι η ΝΔ ζητά εκλογές πριν την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ καθώς μετά θα είναι δύσκολο να γίνουν εκ νέου αλλαγές, υπονοώντας ότι αυτό είναι το ισχυρότερο τετελεσμένο πριν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία και θα πρέπει, μέσω των εκλογών, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα, στο οποίο η κυβέρνηση παραχωρεί την Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε προβλέψει ότι στο δημοψήφισμα θα επικρατήσει το Ναι. Μάλιστα επεσήμανε και μια ακόμα επίπτωση της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση. Εάν κυρωθεί και αποκτήσουν Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, θα μπορούν και οι εδώ διαμένοντες από τα Σκόπια να συστήσουν επιχειρηματικούς και πολιτιστικούς ομίλους ως Μακεδονία.

Όσον αφορά τη στάση του Πάνου Καμμένου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι, πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής για τον κυβερνητικό εταίρο. Μάλιστα στη συζήτηση που έγινε για αποχώρηση ή μη από την κυβέρνηση των ΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο τραπέζι καθώς μετά τις 17 Δεκεμβρίου –οπότε και συμπληρώνεται ένα εξάμηνο από τον Ιούνιο- η ΝΔ μπορεί εκ νέου να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι από την αρχή είχε δηλώσει πως δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top