0
Όλα δείχνουν ότι πάμε σε εκλογές, τριπλές εκλογές τον Μάιο.

Εκεί οδηγεί η συμφωνία των Πρεσπών. Τσίπρας και Καμμένος προετοιμάζουν μια διαφωνία, για την ακρίβεια την έχουν σχεδιάσει έτσι ώστε να περάσουν όλο το βάρος της αναγνώρισης των Σκοπίων ως Μακεδονία και όλη τη σκληρή τήρηση του μνημονίου, τα χειρότερα δηλαδή, στην επόμενη κυβέρνηση, στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι θέλουν να φανούν εντάξει στους Αμερικανούς, Γερμανούς και στις Βρυξέλες και μετά να πουν τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους ότι ο Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για την τήρηση των συμφωνηθέντων για τη συνέχεια του κράτους.

Ήδη διοχετεύεται προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο πρωθυπουργός απορρίπτει όλες τις εναλλακτικές προτάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για παράκαμψη του προβλήματος και παράταση του βίου της συγκυβέρνησης του Γοργοποτάμου, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος δείχνει να επιμένει είτε στη διενέργεια δημοψηφίσματος είτε η συζήτηση για το Μακεδονικό να μετατεθεί στο τέλος της τετραετίας ή όπως λέει να προσφύγουμε σε κάλπες.

Από την άλλη πλευρά ο Τσίπρας έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει με τίποτα δημοψήφισμα. Ενώ ταυτόχρονα έχει δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών αμέσως μετά το προσεχή Φεβρουάριο.

Ο Καμμένος είναι πολιτικά εξαερωμένος. Είναι πολύ αμφίβολο εάν θα ξαναμπεί στη Βουλή.. Τα ποσοστά του είναι μηδαμινά.

Τσίπρας και Καμμένος έχουν συμφωνήσει να παίξουν αυτό το παιχνίδι έως το τέλος. Ο Καμμένος θα εμφανιστεί πάλι Δεξιός. Ήδη εμφανίζεται ως πολύ καραμανλικός, ως μακεδονομάχος και ταυτόχρονα ιδιαίτερα αμερικανόφιλος. ΑΝ και οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά τις φιλικές του σχέσεις με ολιγάρχες.

Το πιθανότερο, όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή, είναι ότι η κυβέρνηση θα πορευτεί ως μειοψηφικό πολιτικό σχήμα μέχρι τις κάλπες. Το προσδόκιμο ζωής της είναι ελάχιστο.

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας κρίνονται ως καθοριστικής σημασίας και δείχνουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για παράταση του βίου της συγκυβέρνησης εφόσον ο αρχηγός των ΑΝΕΛ μιλάει για δημοψήφισμα ή αναβολή της συζήτησης για το μακεδονικό ή προσφυγής στις κάλπες.

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι και ένα είδος συμφωνημένης δραπέτευσης. Είναι μια τελευταία προσπάθεια επιβίωσης του Καμμένου στην πολιτική ζωή με το σύνθημα «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εγώ είμαι ο Καραμανλής, εγώ κοντράρω τη συμφωνία των Πρεσπών».

Και από την άλλη μεριά ο εμφανιζόμενος ως απελευθερωτής και οπαδός πλέον του ΝΑΤΟ της Ευρώπης και των συμφωνηθέντων, να επιδιώξει ένα διψήφιο ποσοστό και να μεταφέρει την αναγνώρισης της Μακεδονίας στις πλάτες του Μητσοτάκη και της Νέα Δημοκρατίας.

Επειδή μάλιστα πρόκειται να περικοπούν οι συντάξεις και η αυστηρή εποπτεία να γίνει ακόμα χειρότερη, αρχίζουν να γίνονται σίγουρες οι κάλπες τον προσεχή Μάιο, με μεγάλη πιθανότητα πλήρους ισοπέδωσης των δυνάμεων κατοχής.

Βέβαια, τόσο ο Αλέξης μας όσο και ο Πάνος, θέλουν να μεταμφιεστούν σε οπαδούς του αείμνηστου εθνάρχη Καραμανλή.

‘Οποιος ήταν παλαιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και απομακρύνθηκε επί των ημερών του Μητσοτάκη, αμέσως προσεγγίζεται και στρατολογείται. Όποιος έχει ανάγκη από εργασία και έχει στο ενεργητικό του βολές κατά του μητσοτακέικου ή τα έσπασε με την οικογένεια του επίτιμου, ή είχε εργαστεί για λογαριασμό της οικογένειας Καραμανλή, αμέσως στρατολογείται. Μετά την περίφημη χρυσομαλλούσα Παπακώστα που ήθελε να κάνει κόμμα αλλά έκανε ρεσάλτο στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως υπό την σκιά της κυρίας Γεροβασίλη, τώρα ο Καμμένος προσεταιρίζεται τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο.

Τόσο ο Αλέξης μας όσο και ο Πάνος μας επιδιώκουν να εκθέσουν στους νατοϊκούς κύκλους και στη κα Μέρκελ τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ταυτόχρονα να τον βάλουν ως κυβέρνηση στην κιμαδομηχανή της καθημερινής πολιτικής φθοράς.

Στις 30 Σεπτεμβρίου έχουμε το δημοψήφισμα στα Σκόπια. Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου η συμφωνία των Πρεσπών θα πάει προς έγκριση με απλή πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τον Μάιο έχουμε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές. Τσίπρας και Καμμένος ξέρουν ότι θα συντριβούν . Έτσι θα πάνε σε τριπλές εκλογές. Έτσι θα πούνε του Μητσοτάκη έλα να ακυρώσεις τη συμφωνία. Φυσικά, ο Κυριάκος, το λέει από τώρα, δεν θα την ακυρώσει. Ούτε μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί εθνότητα και γλώσσα. Τα Σκόπια είναι ήδη στο ΝΑΤΟ.

Υπάρχει ένας μηχανισμός που θέλει να λείπω. Κάποιοι θα υποστούν τον κόλαφο, θα υποστούν την τιμωρία. Ξέρω τι λέω. Γιατί υπάρχει κατάφωρη παραβίαση όλων των νόμων και ατελείωτο πολιτικό κυνηγητό…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top