0
Η ντροπή για την Αστυνομία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τα επεισόδια στα οποία με περίσσιο ζήλο διέλυσε με βίαιο τρόπο τις διαδηλώσεις των πολιτών κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πλέον υπάρχει και βίντεο που δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να αποκαλούν τους Μακεδόνες «Βούλγαρους»



Στην διάθεση της εισαγγελέως βρίσκεται το σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στα σόσιαλ μίντια, στο οποίο απεικονίζονται άνδρες των ΜΑΤ τη στιγμή που επιτίθενται κατά διαδηλωτή, με τον εικονολήπτη να φωνάζει εκείνη την στιγμή ότι οι αστυνομικοί πριν επιτεθούν αποκάλεσαν “Βούλγαρους” τους διαδηλωτές. 

Ο δημοσιογράφος, Τάσος Ασλανίδης, κατέθεσε μήνυση κατά τριών αστυνομικών για εξύβριση, για απρόκλητη σωματική βλάβη και απειλή. 

Μάλιστα στη μηνυτήρια αναφορά του συμπεριέλαβε τις φωτογραφίες του επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ που επιχειρούσαν στο σημείο.

Πρόκειται για τον ένστολο αξιωματικό που φέρεται να είπε στον δημοσιογράφο, “φύγε απο μπροστά μου μη σε συλλάβω” τη στιγμή που εκείνος ζητούσε να μάθει τα στοιχεία των υφισταμένων του, οι οποίοι του είχαν επιτεθεί λίγα λεπτά νωρίτερα κάτω από το Λευκό Πύργο, “πιάνοντας τον απο το λαιμό”, ενώ ένας τρίτος αστυνομικός φέρεται να τον χτύπησε με την ασπίδα του, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στη μήνυση του.

«Έκανα παρατήρηση στον αστυνομικό που αποκαλούσε “κωλοβούλγαρους” με αρκετά ευγενικό τρόπο και εκείνος ούτε καν απάντησε», όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα protothema.gr ο δημοσιογράφος Τάσος Ασλανίδης.

«Λίγη ώρα αργότερα και ενώ έγραφα στο κινητό μου το σχετικό ρεπορτάζ, ένας σωματώδης άνδρας των ΜΑΤ, με έπιασε απο το λαιμό με δύναμη. Εγώ του απάντησα ότι είμαι δημοσιογράφος και εκείνη τη στιγμή ήρθε ένας συνάδελφος του και με έπιασε από τον αυχένα. Ο πρώτος μου είπε χαρακτηριστικά, "Εσύ σηκώνεσαι και φεύγεις απο εδώ, εξαφανίζεσαι”.

Τότε εγώ αντέδρασα επαναλαμβάνοντας ότι είμαι δημοσιογράφος. Κατέβηκα απο το μηχανάκι μου και ζήτησα τα στοιχεία τους από τους ίδιους για να προβώ σε καταγγελία. Εκείνοι αρνήθηκαν και απάντησαν με ύβρεις, λέγοντας μου χαρακτηριστικά “Δεν έχεις αρχίδια, έχεις μουνί”. Αμέσως μετά ζήτησα να μιλήσω με τον επικεφαλής και μπροστά μου εμφανίστηκε ένας αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος αργότερα έμαθα πως ήταν ο κ. Διονύσιος Κωστής, επικεφαλής των δυνάμεων των ΜΑΤ σε εκείνο το σημείο».

Αμέσως μετά ο δημοσιογράφος κάλεσε την Άμεση Δράση και ζήτησε να μιλήσει με το κέντρο επιχειρήσεων προκειμένου να ενημερώσει για το επεισόδιο. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό και δυο ώρες αργότερα, ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο Α.Τ Λευκού Πύργου για να υποβάλει μήνυση. 

Το πρωί της Κυριακής μετέβη ξανά στο Αστυνομικό Τμήμα και προχώρησε σε συμπληρωματική κατάθεση. 

Σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος Τάσος Ασλανίδης εκλήθη από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης για να καταθέσει σχετικά με το περιστατικό, συγκεκριμένα να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για την επίθεση που υποστηρίζει ότι δέχθηκε όσο και για τις ρατσιστικές ύβρεις του αστυνομικού των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών, όπως σχετικά αναφέρει στην καταγγελία του.

Το μεσημέρι ο δημοσιογράφος πρόκειται να συναντηθεί με τη νέα υφυπουργό Δημόσιας Τάξης, Κατερίνα Παπακώστα προκειμένου να την ενημερώσει για το περιστατικό.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top