0
Όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στην Ελλάδα!!! Μέσα σε 24 ώρες οι Έλληνες αθλητές έφεραν στην Ελλάδα όλα τα χρυσά και όχι μόνο μετάλλια της Ευρώπης!!!



Ώρες θριάμβου, ώρες εθνικής υπερηφάνειας!!! Η Ελληνική σημαία κυματίζει στην κορυφή του κόσμου!!!

Ο Εθνικός Ύμνος της χώρας ηχεία ξανά και ξανά, φτάνοντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη!!! 

Οι επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, σε καιρούς που η χώρα μας θρηνεί για τους νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές, έκαναν το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του. Στους αθλητές και τις αθλήτριες που φρόντισαν να κατακτήσουν Ευρωπαϊκά μετάλλια αλλά και την κορυφή, να αποκαθηλώσουν... βασιλιάδες, να κατακτήσουν Ολυμπιακές προκρίσεις, να κάνουν ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς... περιπάτους, να βάλουν τις βάσεις για νέους θριάμβους τις επόμενες ημέρες. Και όχι μόνο σε ένα άθλημα. Και όχι μόνο σε μία διοργάνωση.

Τρίτο  χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Βερολίνο με την Βούλα Παπαχρήστου να κατακτά την πρώτη θέση στον τελικό του τριπλούν! - Στο μοναδικό της  άλμα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στα 14.60μ και πήρε το χρυσό!


Η Βούλα Παπαχρήστου έκανε ένα εντυπωσιακό δεύτερο άλμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο και αμέσως το αφιέρωσε στα θύματα των φονικών πυρκαγιών, που στέρησαν τη ζωή σε δεκάδες συμπατριώτες μας.


Σε ηλικία 20 ετών ο Μίλτος Τεντόγλου ανάγκασε την Ευρώπη να υποκλιθεί στο ταλέντο του. Ο νεαρός πρωταθλητής του μήκους με άλμα στα 8,25 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βερολίνο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου κι έφθασε στην πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Ο σπουδαίος άλτης της ΓΕ Γρεβενών κατέκτησε την πρώτη θέση με 8.25μ, που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση, αφού είχε κάνει 8.24μ.


Οι μεγάλες κυρίες του επί κοντώ, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου έκαναν την Ευρώπη να υποκλιθεί για χάρη τους. Η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, με νέο ρεκόρ αγώνων, την ίδια στιγμή που η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν δεύτερη. Στο Ευρωπαϊκό της κολύμβησης που γίνεται στην Γλασκόβη, ο Κριστιάν Γκολομέεβ έσπασε την... κατάρα της τέταρτης θέσης και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα στιγμή της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου σε 13 Γκραν Σλαμ, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον γ’ γύρο του Rogers Cup που φιλοξενείται στο Τορόντο και το Σάββατο (11/8) τον Κέβιν Άντερσον, Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη και σήμερα (12/8) θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Νο1 στον κόσμο (!) Ράφα Ναδάλ!.


Η Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό των 400 μέτρων γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Η 27χρονη αθλήτρια έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα χάνοντας το χρυσό μετάλλιο στο photo finish. Η Μπελιμπασάκη έκανε μια τέλεια εκκίνηση και μπήκε στην τελική ευθεία ως πρώτη.

Έμεινε όμως από δυνάμεις με αποτέλεσμα η Τζιστίνα Σβιέτι να της πάρει το χρυσό μετάλλιο μέσα από τα χέρια. Η Μπελιμπασάκη που είχε ατομικό ρεκόρ 51.14 τερμάτισε σε 50.45 δεύτερα καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ της Φανής Χαλκιά.


Επί 2,5 χρόνια ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά συνεχώς το χρυσό μετάλλιο σε όποια διοργάνωση κι αν έχει λάβει μέρος (επτά χρυσά συνολικά) και επί 2 χρόνια κατακτά την πρώτη θέση στους κρίκους συνεχώς, ακόμη και σε προκριματικό γύρο.


Ως πρώτος λοιπόν και ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, το τέταρτο στην σειρά, πέρασε και από τον προκριματικό γύρο των κρίκων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στην Γλασκόβη.


Μετά την πρόκριση στα 470 γυναικών με τις Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην ιστιοπλοΐα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 και στα Laser Radial μετά την πρόκριση που ήρθε από την Βασιλεία Καραχάλιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Άαρχους.

Τριπλός θρίαμβος στο Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων κωπηλασίας


Μοναδικές στιγμές για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων η αυλαία του οποίου έπεσε σήμερα Κυριακή στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Εκεί όπου η Ελλάδα πανηγύρισε τρία μετάλλια (δύο είχε κατακτήσει πέρυσι στο Τρακάϊ ασημένιο και χάλκινο) εκ των οποίων ένα χρυσό και δυο ασημένια ενώ οι Έλληνες αθλητές πέτυχαν δυο νέα παγκόσμια ρεκόρ στα ημιτελικά και συνολικά είχαμε τέσσερις παρουσίες σε τελικούς σε έξι  συμμετοχές.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το πλήρωμα της δικώπου άνευ των Νεανίδων με τις Χριστίνα Μπούρμου-Μαρία Κυρίδου (ΦΩΤΟ)που μπήκαν μπροστά από το ξεκίνημα της κούρσας του τελικού και διατηρήθηκαν ως τον τερματισμό πανηγυρίζοντας το χρυσό μετάλλιο ενώ λίγο αργότερα ακούστηκε ο Εθνικό μας ύμνος προς τιμήν τους.

Τα δυο κορίτσια που την προηγούμενη στον ημιτελικό είχαν κάνει νεο παγκόσμιο ρεκόρ με 7:15.53 κέρδισαν το χρυσό τερματίζοντας σε 7:17.10 ενώ τη 2ηθέση πήραν οι ΗΠΑ με 7:23.61 και την 3ηη Τσεχία με 7:26.71.

Ασημένιο για τις "πρωτάρες" Νόνη-Αγιώτη

Το πρώτο τους μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε και οι Ισμήνη Νόνη- Ελένη Αγιώτη που πήραν τη 2ηθέση στο τελικό του διπλού νεανίδων. Τα δυο κορίτσια αν και με την λιγότερη εμπειρία από τις αντιπάλους τους ξεκίνησαν 3εςστον τελικό , μετά τα πρώτα 500μ. πέρασαν στην 2ηθέση , άντεξαν στις επιθέσεις των αντιπάλων τους για να τερματίσουν με χρόνο 7:19.40 πίσω από τις Κινέζες που πήραν το χρυσό με 7:17.41 ενώ την 3ηθέση κέρδισε η Ν Ζηλανδία με 7:20.10

"Ήταν δύσκολο αλλά κάναμε το καλύτερο για μας , για την πατρίδα μας και πιστεύω ότι όλοι στην Ελλάδα θα είναι περήφανοι για μας" τόνισε η 17χρονη Ισμήνη Νόνη βγαίνοντας από τη βάρκα.   

Στο δευτερο σκαλί του κόσμου Σχιζοδήμος-Γκαϊδατζής

Από το ίδιο αγώνισμα , το διπλό σκιφ ,αλλά τους εφηβους ήρθε και το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο. Οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Γρηγόρης Σχιζοδήμος που στον ημιτελικό είχαν σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ κατάφεραν σε μια πολύ απαιτητική κούρσα με πολύ έντονο συναγωνισμό να κατακτήσουν την 2ηθέση και να προσθέσουν το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο σχετικό πίνακα.

Οι δυο Έλληνες κωπηλάτες αν και 3οι ως τα 1500μ. ανέβασαν ρυθμό στα τελευταία μέτρα και κατάφεραν να τερματίσουν 2οι με επίδοση 6:29.57 ενώ την 1η θέση πήρε το πλήρωμα της Γερμανίας με 6:26.39 και 3η ήταν η βάρκα της Τσεχίας με 6:31.67.

Με τα τρία μετάλλια η Ελλάδα κατέλαβε την 5ηθέση στο σχετικό πίνακα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με πρώτες τις ΗΠΑ (2-3-1) και στη συνέχεια τις Ιταλία (2-1-1),Τσεχία (2-0-1) και Γερμανία (1-2-1)

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Και όλα αυτά, μόνο σε 24 ώρες. Ώρες θριάμβου. Ώρες εθνικής υπερηφάνειας.

Σας ευχαριστούμε!





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top