0
Με πανό καταγγέλλουν τα μέλη του Συλλόγου Αρχέδημος την αεροπορική κίνηση πάνω από τη Βάρη, υποστηρίζοντας ότι τα αεροπλάνα πετούν παράνομα πάνω από τις στέγες των σπιτιών μας και ρυπαίνουν.

Τα πανό αναρτήθηκαν στην πλατεία Πηγάδι στο Κόρμπι, στον περίβολο του ναού Προφήτη Ηλία και στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας.

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πολιτική αεροπορία, έχει πρώτος από όλους παραδεχτεί ότι η διέλευση αεροσκαφών πάνω από τον Δήμο έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, έχοντας δυσμενείς επιπτώσεις για την περιοχή.

Μάλιστα, από το 2016 η δημοτική αρχή έχει παραγγείλει μια “Μελέτη καταπολέμησης αεροπορικής ηχορύπανσης” με στόχο την καταγραφή του αεροπορικού θορύβου, κάτι που θα επιτρέψει στον Δήμο όχι απλώς να τεκμηριώσει την ηχορύπανση αλλά και να διεκδικήσει τσουχτερές αποζημιώσεις από τις αεροπορικές εταιρείες που παραβιάζουν τα αυστηρά όρια.

Διάφοροι γραφειοκρατικοί λόγοι συντέλεσαν όπως φαίνεται στο να παραληφθεί επισήμως η εν λόγω μελέτη στα τέλη του φετινού Ιουνίου, με καθυστέρηση σχεδόν δύο χρόνων.

Το ερώτημα πότε η κατάσταση θα βελτιωθεί φυσικά παραμένει αναπάντητο με μόνη την ύπαρξη μιας τεχνικής μελέτης. 

Δείτε το πανό που ανάρτησαν οι κάτοικοι της Βάρης:


ΠΗΓΗ: Tromaktiko

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top