0
Αίρεται η απόφαση αναστολής των Μέτρων Οικοδόμησης  Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία γιατί απελευθερώθηκαν οι όμηροι αιχμάλωτοι στρατιωτικοί, ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης!

Άρα όλα καλά με τη Τουρκία και πλέον μπορούν να ξεκινήσουν οι επισκέψεις αβροφροσύνης των Τούρκων στα ελληνικά Επιτελεία και ότι άλλο προβλέπουν τα αμερικανικής έμπνευσης ΜΟΕ!

Πρόκειται για μία εξέλιξη την οποία είχε προδιαγράψει το pronews.gr, αλλά ουδείς πίστευε ότι τόσο γρήγορα θα «καταθέσουμε τα όπλα» όταν η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών ήταν μόνο ένα ακόμα επεισόδιο στην μακρά αλυσίδα των τουρκικών προκλήσεων (εμβολισμός ΠΑΘ «Γαύδος» κλπ).

Αυτό αποφασίσθηκε μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη, «μετά τα τελευταία γεγονότα και την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Στο υπουργείο λένε ότι «Υπήρξε πίεση από τους Αμερικανούς». Και; Και στην Αγκυρα υπάρχει πίεση να αφήσει ελεύθερο τον όμηρο πάστορα Α.Μπράνσον και τους «χορεύουν στο ταψί» (με μεγάλο κόστος είναι η αλήθεια).

Αντί να χρησιμοποιηθεί η επαναφορά τους ως διαπραγματευτικό όπλο για σειρά ζητημάτων (π.χ. μόλις το περασμένο Σάββατο η Αγκυρα εξέδωση ΝΟΤΑΜ με την οποία ακύρωνε την ελληνική ΝΟΤΑΜ για την τραγωδία στις Οινούσσες και χαρακτήριζε τουρκική επικράτεια το νησί) σπεύσαμε να τα επαναφέρουμε μήπως και παρεξηγηθεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top