0
Εντοπίστηκαν οι δράστες της δολοφονίας του 25χρονου στου Φιλοπάππου, δύο Πακιστανοί κι έΙρακινός.Είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν από τη χώρα.



Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης τρεις αλλοδαποί ως βασικοί ύποπτοι για τη ληστεία εις βάρος του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, που οδήγησε και στον θάνατο του νεαρού, μετά την πτώση του στον γκρεμό.

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς οι οποίοι εντοπίστηκαν στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη χώρα, όπως και για έναν Ιρακινό, ο οποίος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Οι τρεις τους βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο Πακιστανούς, που δηλώνει ανήλικος (17 ετών), φέρεται να ομολόγησε ότι εκείνοι διέπραξαν τη ληστεία, αλλά υποστήριξε ότι δεν έσπρωξαν τον 25χρονο να πέσει στον γκρεμό, αλλά αυτός για να τους αποφύγει, έκανε μερικά βήματα πίσω, παραπάτησε και έπεσε.

Όπως είπαν οι συλληφθέντες, απείλησαν το νεαρό με ένα σπασμένο μπουκάλι, που του κόλλησαν στον λαιμό, για να του αρπάξουν το κινητό τηλέφωνο.

Οι δύο Πακιστανοί, μαζί με τον Ιρακινό που εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, είχαν δημιουργήσει μία άγρια συμμορία και επιτίθονταν σε τουρίστες στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης για να τους κλέψουν τα κινητά τηλέφωνα και τα πορτοφόλια.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους από δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στην τσάντα, από πληροφορίες που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν, αλλά και από κλήσεις κινητών τηλεφώνων που κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν.

Οι δύο Πακιστανοί, όπως είπαν, λόγω της μεγάλη δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα, κινούμενοι αρχικά στη Βοιωτία και τη Θήβα, και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, προτού φτάσουν στην Ειδομένη.

Πως έφτασαν στα ίχνη τους

Η διασταύρωση των στοιχείων που εντοπίσθηκαν στου Φιλοπάππου με δεδομένα από παλαιότερες επιχειρήσεις - σκούπα οδήγησε στην ταυτοποίηση των τριών δραστών που έκοψαν το νήμα της ζωής του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.   Οι δύο Πακιστανοί και ο Ιαρακινός που ετός της ημέρας οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης είχαν σημανθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας και από τη στιγμή που διαπιστώθηκε αυτό, ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, αφού επιπλέον αποδείχθηκε βάσιμη η εκτίμηση των αστυνομικών ότι θα επιχειρούσαν να διαφύγουν από τη χώρα: Οι δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν στην Ειδομένη.

 Ο κατά τα λεγόμενά του 17χρονος, είχε προσαχθεί τον περασμένο Απρίλιο στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που στόχο είχε την πρόληψη της εγκληματικότητας και τη «χαρτογράφηση» των περιοχών του κέντρου της Αθήνας. Ο δεύτερος Πακιστανός είναι 26 ετών και θεωρείται επίσης μέλος σκληρής συμμορίας κακοποιών.  Ο Ιρακινός, ηλικίας 28 ετών είχε επίσης καταγραφεί στα αστυνομικά αρχεία για παραβατική πράξη από κεντρικό τμήμα της Αθήνας.

Η αστυνομία ωστόσο, έχει συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι μαζί με τους τρεις που ήδη συνελήφθησαν και ομολόγησαν, έδρασαν άλλοι δύο Πακιστανοί, μέλη της ίδιας συμμορίας, οι οποίοι αναζητούνται. Σημειώνεται ότι στη σύλληψη των τριών ήταν καθοριστική η συμβολή της ΟΠΚΕ καθώς είχε συγκεκριμένες πληροφορίες για τους δράστες, ενώ και στη συνέχεια συνέδραμε τις έρευνες με στοχευμένες αναζητήσεις σε σπίτια και σε στέκια αλλοδαπών εντός κι εκτός Αττικής.

Οι τρεις συλληφθέντες βρίσκονται στη ΓΑΔΑ ομολόγησαν ότι εκείνοι διέπραξαν τη ληστεία, αλλά υποστήριξαν ότι δεν έσπρωξαν τον 25χρονο να πέσει στον γκρεμό, αλλά αυτός για να τους αποφύγει, έκανε μερικά βήματα πίσω, παραπάτησε και έπεσε.

 ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top