0
Να βάλουμε και λίγο χιούμορ στη ζωή μας, που έχει μαυρίσει τελείως με όσα έγιναν στην Αττική. 


Ένα ανέκδοτο που έχει πρωταγωνιστές τον Τοτό και τον… Παναθηναϊκό. Ο Τοτός, λοιπόν, υπεραγαπούσε τη γιαγιά του κι όταν αυτή έφυγε από τη ζωή, κανένας δεν είχε το θάρρος να του το ανακοινώσει. Το δύσκολο έργο ανέλαβε να φέρει εις πέρας η δασκάλα του. 

Μπαίνει στην τάξη και λέει στα παιδιά να σηκώσουν το χέρι, ποια παιδάκια έχουν γιαγιά. Σήκωσαν σχεδόν όλοι, το σήκωσε κι ο Τοτός. Και τότε, του λέει η δασκάλα: «Τοτέ, εσύ κατέβασέ το, είπα μόνο για τα παιδάκια που έχουν γιαγιά». 

Έτσι κι ο Παναθηναϊκός. Αρχίζει το πρωτάθλημα της Super League, όποτε αρχίσει, τέλος πάντων. Στέλνει η Super League ένα mail ότι οι ομάδες θα πρέπει να έρθουν για την κλήρωση. Πάει κι ο Παναθηναϊκός. Και λέει ο Μπαταγιάννης: 

«Να σηκώσουν χέρι, ποιες ομάδες έχουν γήπεδο να παίξουν του χρόνου». Σηκώνει το χέρι του και ο Αλαφούζος. Και του λέει ο Μπαταγιάννης: «Εσύ, Γιάννη, κατέβασε το χέρι σου»…

Τί ήθελε να πει ο Μπαταγιάννης; Ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει γήπεδο να παίξει; Ακριβώς! Αυτό ήθελε να πει. Ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει γήπεδο να παίξει. Διότι η ιστορική «Λεωφόρος» δεν ανήκει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά στον Γιαννακόπουλο. Θα το δώσει ο Γιαννακόπουλος; Θα το δώσει. Με πόσα λεφτά θα το δώσει; Διότι ο… τζάμπας πέθανε. Όταν πήρε τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ο Γιαννακόπουλος, το δήλωσε ξεκάθαρα, ότι η ΠΑΕ λέει ότι πληρώνει 500.000 ευρώ τον χρόνο στον Ερασιτέχνη, αλλά στην ουσία πλήρωνε τα μισά – και αν τα πλήρωνε κι αυτά. Κι ακόμα, ο Γιαννακόπουλος τόνισε ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη χρεωκοπία του Ερασιτέχνη είναι η… Παναθηναϊκή Συμμαχία, δηλαδή ο Αλαφούζος. Αυτό έγινε τον περασμένο Ιανουάριο.

Κι άλλαξαν οι καιροί και, μετά τα κρύα του χειμώνα, ήρθε το καλοκαίρι και ξανάρχονται τα κρύα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Με ποιο δικαίωμα η ΠΑΕ θα πάει να εγκατασταθεί στη «Λεωφόρο»; Δεν της ανήκει, θα πρέπει να πληρώσει. Όχι 250.000 ευρώ, αλλά όσα ζητήσει ο Γιαννακόπουλος. Θα τα δώσει ο Αλαφούζος; Μάλλον όχι. Μπορεί να πει ότι ο Παναθηναϊκός θα μετακομίσει στο ΟΑΚΑ. Κάποιοι λένε ότι δεν τον δέχονται, γιατί χρωστάει. Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει τα διαρκείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επειδή η ομάδα δεν ξέρει του χρόνου πού θα παίξει. Και μην ξεχνάμε ότι ο Γιαννακόπουλος έχοντας τη «Λεωφόρο» μπορεί να… εκβιάζει τον Αλαφούζο. Όχι μόνο για το νοίκι, αλλά και την αγορά της ΠΑΕ, όπως θα δούμε πιο κάτω. Γίνεται «παιχνίδι», αυτό μπορεί να ειπωθεί μετά πάσης βεβαιότητος.


Θ’ αναρωτηθείτε: Κι ο Πάιροτζ; Πού είναι ο Πάιροτζ; Γιατί δεν τα βάζει αυτός τα χρήματα για τη «Λεωφόρο», να τελειώνει αυτός ο μπελάς της ΠΑΕ; Δεν υπάρχει κανένας Πάιροτζ! Υπάρχει μόνο Ρέστης! Ο Ταϊλανδός είναι ένας broker που ήπιε πολλούς καφέδες με τον Αλαφούζο, αλλά ενεργούσε για λογαριασμό του Βίκτωρα Ρέστη. Ο οποίος Βίκτωρ είναι άνθρωπος της κυβέρνησης, ένα «εργαλείο» το οποίο χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να λέει ότι «έσωσε» τον Παναθηναϊκό, όπως ανέφερε σχετικά η «Α» σε περασμένη φύλλα της.

Πριν προχωρήσουμε, να δώσουμε την είδηση. Η Deloitte έψαξε τα βιβλία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως είναι γνωστό, «ενδελεχώς», όπως έγραψε ο Τύπος και πρόσθεσε πως «κάποιες μικροδιαφορές προέκυψαν» έγραφαν τα sites κι οι εφημερίδες. Ανάλογα, πώς καθορίζει κανένας τις «μικροδιαφορές». Τα 20 εκατ. ευρώ παραπάνω είναι πράγματι… «μικροδιαφορές», όταν μιλάμε για ολόκληρο Πάιροτζ. Μόνο που όταν άκουσε το ποσό, «πάγωσε» και σταμάτησε κάθε επαφή ο Ταϊλανδός gentleman με την αγγλική παιδεία και κουλτούρα.

Συνεχίζουμε. Ο Πάιροτζ, μέγας Ταϊλανδός businessman, που έχει στενές σχέσεις συνεργασίας με τον Βίκτωρα, άλλο στόχο είχε όταν μας προέκυψε. Ο Ερασιτέχνης ήταν ο στόχος, όχι η ΠΑΕ. Ήθελαν να βάλουν στο χέρι τον Ερασιτέχνη και μετά να έπαιρναν και με τίποτα ψίχουλα την ΠΑΕ και να κάνουν αυτοί κουμάντο στο ΟΑΚΑ. Και το έκαναν αυτό, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να σταματήσει κάθε σκέψη για τον Βοτανικό.

Και τότε προέκυψε ο Δημητράκης Γιαννακόπουλος, που πήρε αυτός τον Ερασιτέχνη. Τότε ήταν που εξαφανίστηκε ο Πάιροτζ. Κι εκεί που θα έφερνε τον Αβραάμ Γκραντ, να τον έκανε επικεφαλής όλων, ξαφνικά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Τίποτε απολύτως. Ούτε συζήτηση για μεταγραφές, ούτε τι θα γίνει με την τιμωρία από την UEFA και τους μείον έξι στο πρωτάθλημα.

Η επόμενη κίνηση του Πάιροτζ ήταν να ζητήσει από τον Τσίπρα στη συνάντησή τους στο Λονδίνο να μπει στην κοινοπραξία της Athens Alive, την οποία εκπροσωπούσε ο Δ. Γιαννακόπουλος. Το είχε δηλώσει κι ο ίδιος ο Ταϊλανδός στο ραδιόφωνο, ότι υπάρχει ένας κοινός γνωστός, που θα μπορούσε να «παντρέψει» τις δυο εταιρίες, την Pan Asia, δηλαδή, την οποία εκπροσωπεί αυτός, της Athens Alive την οποία εκπροσωπεί ο Γιαννακόπουλος.

Πώς έχει αυτήν τη στιγμή η κατάσταση; Κατ’ αρχάς, ο Ρέστης έχει αποστασιοποιηθεί από τα πράγματα, γιατί, όπως λέει το περιβάλλον του, δεν ενημερώθηκε για τις «κινήσεις» του Πάιροτζ. Το ίδιο περιβάλλον, ωστόσο, λέει ότι αν πέσει ένα τηλεφώνημα από τον Τσίπρα, ο Ρέστης θα χτυπάει προσοχές και θα τρυπήσει το… πάτωμα, όπως κάνουν οι πρωτοετείς της Σχολής Ευελπίδων.

Εκείνο, ωστόσο, που ενδιαφέρει τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι τι θα γίνει με την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σίγουρο ότι ενδιαφέρει τον Πάιροτζ κι ας στέλνει στην Ολλανδία τον γιο του για να παρακολουθεί τις προπονήσεις. Ο Πάιροτζ θα πρέπει να ενημερώσει τώρα τους «επενδυτές» της Pan Asia ότι η ΠΑΕ, χωρίς τον Ερασιτέχνη, άρα το ΟΑΚΑ, δεν μπορεί ν’ αποδώσει οικονομικά. Οπότε, ο Ρέστης παραμένει η μόνη λύση, εκτός κι αν ο πρωθυπουργός, που χειρίζεται προσωπικά το όλο θέμα, δώσει μια σειρά από ευκαιρίες στην Pan Asia, όπως η αγορά οικοπέδου στη Μεσσηνία κ.λπ. Αν δεν το κάνει αυτό ο Τσίπρας, τότε θα ενεργοποιηθεί ο Ρέστης για να έρθει σε συμφωνία με τον Γιαννακόπουλο και θα ζητήσουν από κοινού να πάρουν τον Παναθηναϊκό από τον Αλαφούζο.

Υπάρχει, ωστόσο, περίπτωση ν’ αρνηθεί ο Γιάννης Αλαφούζος; Μάλλον όχι. Αρκετά υπέφερε όλον αυτό τον καιρό, να μαζεύονται οι φανατικοί έξω από τον ΣΚΑΪ, έξω από το ίδιο του το σπίτι και να διακόπτει τον τελικό του «Survivor». Ωστόσο, ο Αλαφούζος δεν θα ήθελε σε καμία των περιπτώσεων να διευκολύνει τον Τσίπρα να φανεί ως «σωτήρας» του Παναθηναϊκού. Είναι γνωστή η κόντρα του ΣΚΑΪ με την κυβέρνηση. Κάποιες πληροφορίες ήθελαν τον Αλαφούζο να κάμπτεται και να σκέφτεται να πουλήσει τον Παναθηναϊκό στον Γιαννακόπουλο. 

Όταν, όμως, άκουσε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά να λέει στην ΕΡΤ3 ότι ο ΣΚΑΪ παίζει το παιχνίδι του… Ερντογάν, επειδή προβάλλει το τουρκικής παραγωγής τηλεριάλιτι «Survivor», το ξέκοψε. Δεν πρόκειται. Είναι, βέβαια, κι εκείνα τα sms που είχε στείλει στον Γιαννακόπουλο «θ’ αντιληφθείς τη δυσαρέσκειά μου», οπότε… άκυρον. Και τι απομένει; Βίκτωρ Ρέστης κατ’ ευθείαν ή Βίκτωρ Ρέστης μέσω Πάιροτζ. Παρονομαστής και των δυο διεξόδων, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Κουμπάρος, ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο μεταξύ, απ’ ό,τι μαθαίνω, οι οργανωμένοι μαζί με τους παλαίμαχους ετοιμάζουν ανακοινώσεις. Κατά πού θα στρέφονται; Κατά του Αλαφούζου ή του Πάιροτζ; Δεν είναι τόσο εύκολη η απάντηση, όσο νομίζετε. Εναντίον του Πάιροτζ ετοιμάζονται, γιατί δεν έχουν πειστεί ότι έχει αγαθές προθέσεις… Παναθηναϊκές. Παλαίμαχος, απ’ αυτούς που θεωρούνται «θρύλοι», έλεγε την περασμένη εβδομάδα στην παρέα του ότι «ο Καφετζής είναι ένα κράμα Σαραβάκου και Βαζέχα». Ειρωνικά, βέβαια, γιατί η αναφορά ήταν στον Πάιροτζ. 

Διότι ο νεαρός, που ανήκει στην Ντόρτμουντ κι ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό, λέγεται Καμπετσής και όχι… καφετζής. Στην ίδια παρέα, ειπώθηκε ότι ο Δώνης συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, γιατί πίστεψε στα λόγια του Πάιροτζ. Δεν γνώριζε, φυσικά, δεν θα μπορούσε, εξ άλλου, να γνωρίζει οτιδήποτε άλλο. Με καθεστώς Αλαφούζου, ο Δώνης δεν θα υπέγραφε με καμία δύναμη. Ωστόσο, επειδή ο Δώνης είναι επαγγελματίας, μένει μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Κατ’ άλλους, πάντως, ο Δώνης δέχτηκε να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό, γιατί γνώριζε την τελική έκβαση της «Παϊροτζιάδας». Τη γνώριζε εκ των προτέρων. Γι’ αυτό και όλον αυτό τον καιρό δεν μιλάει και μόνο δουλεύει. Εκείνο που ενδεχομένως δεν γνώριζε είναι ότι δεν θα του έπαιρναν έναν καλό σέντερ φορ…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top