0
Την απάλειψη του όρου «λαθρομετανάστευση» από κείμενο διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ ζητούν με ερώτησή τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι πρόκειται για όρο αδόκιμο που ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα. 

Η ερώτηση που κατατέθηκε με επικεφαλής τους κ.κ. Γιώργο Κυρίτση, Χρήστο Καραγιαννίδη και Θ. Δρίτσα, επισημαίνει ότι ο όρος «λαθρομετανάστευση» χρησιμοποιείται συστηματικά στο κείμενο της διαβούλευσης του ΥΠΕΘΑ (της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) σχετικά με την προμήθεια είκοσι πέντε (25) Drones και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για δημιουργία σταθμών βάσης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Π.) του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στην οποία το ΥΠΕΘΑ θα είναι δικαιούχος.

«Η χρήση του όρου αυτού είναι αδόκιμη, τόσο πολιτικά όσο και νομικά. Ανήκει στη σημειολογία και φρασεολογία ακροδεξιών πολιτικών χώρων με ξενοφοβικές συμπεριφορές και μίσος προς τη διαφορετικότητα. Προσβάλλει το τεκμήριο αθωότητας και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχει καμία θέση στον δημόσιο λόγο και ιδίως στη φρασεολογία του Δημοσίου. Όσον αφορά στη νομική πλευρά του ζητήματος, οι όροι ‘λαθρομετανάστευση’ και ‘λαθρομετανάστης’ δεν είναι σαφείς νομικά, που σημαίνει ότι δεν απαντώνται σε κανένα επίσημο έγγραφο της ελληνικής έννομης τάξης», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να ενημερώσει τη Βουλή αν προτίθεται να προβεί στην απάλειψη του «απαράδεκτου» όρου «λαθρομετανάστευση» από τα δημόσια έγγραφα και κείμενα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top