0
Ιδιαίτερος εκνευρισμός  επικρατεί στη Μόσχα από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελαθούν δύο Ρώσοι διπλωμάτες, αλλά ειδικότερα για τους λόγους οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως πρόφαση για την απέλασή τους, με προεξάρχοντα ότι οι απελαθέντες έθεσαν σε κίνδυνο την «ελληνική εθνική ασφάλεια»…

Ανώτατη πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας στο pronews.gr σημείωσε χαρακτηριστικά:

« Η ελληνική εθνική ασφάλεια, πιστέψτε μας, χρωστά πολλά στη Ρωσία. Αν κινδυνεύει από κάποιους αυτοί βρίσκονται σήμερα στο ίδιο τραπέζι (σ.σ. εννοώντας τη σύνοδο του ΝΑΤΟ) με την ελληνική κυβέρνηση»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορείς του pronews.gr ο δεύτερος  διπλωμάτης που απελάθηκε από την Ελλάδα (ο πρώτος ήταν ο Βίκτορ Γιάκοβλεφ) είναι ο ανώτατος διπλωμάτης Αλεξέι Ποπόφ πρώην γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως «χώρο ευθύνης» τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι δύο αυτοί Ρώσοι διπλωμάτες (Β.Γιάκοβλεφ και Α.Ποπόφ) «κατηγορούνται» από ελληνικής πλευράς ότι είχαν επιχειρήσει να αποσπάσουν πληροφορίες αντί χρηματικού ανταλλάγματος από Έλληνες αξιωματούχους σε ότι αφορά το περιεχόμενο και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, προκειμένου η κυβέρνηση Τσίπρα να εκχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» και ως εκ τούτου να καταστεί δυνατή  η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Επίσης «κατηγορούνται» ότι συγκέντρωναν πληροφορίες και δρούσαν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων στην περιοχή του Αγίου Όρους.

Σε μερικές ώρες το pronews.gr θα έχει αποκλειστικό ρεπορτάζ από το παρασκήνιο της απέλασης των Ρώσων ανώτατων διπλωματών.

Να σημειώσουμε ότι ο Ποπόφ  θεωρείτο από τα πλέον δραστήρια μέλη της ρωσικής διπλωματικής  αντιπροσωπείας στην Ελλάδα με βαθιά γνώση των θρησκευτικών ισορροπιών μεταξύ των Ορθοδόξων Πατριαρχείων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top