0
Από σήμερα, με την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες και για έναν τουλάχιστον έτος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Αμύνης και όλοι οι Έλληνες αξιωματούχοι και πολιτικοί, υποχρεωτικώς , θα υποκλίνονται και θα περιστοιχίζονται από τη σημαία των Σκοπίων με το Σύμβολο της Βεργίνας.


Αυτό σημαίνει εμπράκτως ότι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Αμύνης θα «υποδεχθούν» την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και τη ΕΕ με το Σύμβολο της Βεργίνας να κυματίζει μονίμως πάνω από τα κεφάλια τους στους εξωτερικούς χώρους και δίπλα τους μέσα στις αίθουσες των συνεδριάσεων , τουλάχιστον μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή.

Αυτό περιγράφεται αναλυτικώς στην Συμφωνία Αθήνας –Σκοπίων στο άρθρο 8 παρ. 3:


Με άλλα λόγια, έως ότου τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία Αθήνας- Σκοπίων, δηλαδή εως ότου η Ελλάδα κυρώσει και αυτή τη Συμφωνία στην Βουλή ( μετα την κύρωση της Συμφωνίας από τα Σκόπια τις επόμενες ημέρες και αφού γίνει το σχετικό Δημοψήφισμα στα Σκόπια για την Συνταγματική αλλαγή , μέχρι το τέλος του 2018) και αφού περάσουν άλλοι 6 μήνες, δηλαδή το καλοκαίρι του 2019, η σημαία των Σκοπίων με το Σύμβολο της Βεργίνας θα κυματίζει υπερήφανα πάνω από το κεφάλι της κουτσής, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ( με εξουδετερωμένο τον Π Καμμένο).

Αυτό είναι μόνον μία από τις παράδοξες και άκρως υποτιμητικές για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα «ρυθμίσεις» που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επιτρέψει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προτού καν αρχίσουν να κινούνται οι υποχρεωτικές διαδικασίες στα Σκόπια για την αποδοχή, κατοχύρωση και εφαρμογή του erga omnes, που στην πράξη αποτελεί την μοναδική διασφάλιση της χρήσης έναντι όλων της νέας ονομασίας (και όσων απορρέουν από αυτήν).

Το πρώτο μεγάλο, καθοριστικό και άκρως αρνητικό για την Ελλάδα και τα συμφέροντα της, πεδίο εφαρμογής αυτής της ετεροβαρούς για την Ελλάδα Συμφωνίας, από σήμερα,είναι το ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Συμφωνία Αθήνας –Σκοπίων αφιερώνει μια μεγάλη και αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.( Στην ουσία είναι η περιγραφή του σχοινιού με το οποίο θα κρεμαστούν τα ελληνικά συμφέροντα στο ΝΑΤΟ.)

Στο άρθρο 2παρ 4β, το «Πρώτο Μέρος» είναι η Ελλάδα και το «Δεύτερο Μέρος» είναι τα Σκόπια:


Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο ΥΠΕΞ στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, αισθάνθηκαν την ανάγκη να αναφερθούν στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, παραφράζοντας την ίδια τη Συμφωνία που δεν προβλέπει..διαπραγμτεύσεις ΝΑΤΟ- Σκοπίων εως ότου κυρώσει η Ελλάδα τη Συμφωνία, αλλά αντιθέτως άμεση και οριστική ένταξη τους στη Συμμαχία.

Σύμφωνα και με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο γ. γραμματέας του ΝΑΤΟ κ Στόλτεμπεργκ, «Το ΝΑΤΟ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι μόλις επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, εμείς θα απευθύνουμε πρόκληση στα Σκόπια..» .

Αυτό σημαίνει ότι μόλις τα Σκόπια κυρώσουν τις επόμενες ημέρες εκτός απροόπτου τη Συμφωνία στη Βουλή τους, το ΝΑΤΟ θα κυκλοφορήσει την πρόταση πρόσκλησης των Σκοπίων για ένταξη στα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ( circulation). Η Αθήνα από την πλευρά της, όπως δεσμεύεται από την παρούσα Συμφωνία θα ενημερώσει ότι δεν έχει αντίρρηση στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στον Οργανισμό. Αυτομάτως στην συνέχεια η πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων θα πάει στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ή κατ’ ευθείαν , ( όπως και θα συμβεί) στη NAC ( North Atlantic Council) που είναι η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ. Εκεί, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, τα Σκόπια θα γίνουν οριστικώς δεκτά στο ΝΑΤΟ, χωρίς καθέναν περιοριστικό όρο για..διαπραγμάτευση ή και ανάκληση της απόφασης ένταξης.
Σύμφωνα με την πάγια τακτική του ΝΑΤΟ το μόνο που θα παραμείνει ανοιχτό ( to be determined) θα είναι η τελική στάσης της Ελλάδας (αν δηλαδή θα κυρώσει ή όχι τη Συμφωνία). Το θέμα αυτό όμως αφορά μόνον και αποκλειστικώς στην Ελλάδα απέναντι στα «νατοϊκά» πλέον Σκόπια και όχι την στάση της Συμμαχίας απέναντι στα Σκόπια, που θα είναι πλέον μέλος της Συμμαχίας, ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»

Στην περίπτωση που τα Σκόπια δεν προχωρήσουν σε Δημοψήφισμα για τις Συνταγματικές αλλαγές, ή το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος είναι αρνητικό, τότε η Ελλάδα μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2019 είναι υποχρεωμένη να ζητήσει σύγκλιση της ΝΑC, δηλαδή Σύνοδο Κορυφής για την εξέταση του θέματος. Αν δε το πράξει , τότε θα έχει απεμπολήσει οριστικώς την εφαρμογή του erga omnes

Αλλά και αν συγκληθεί νέα Σύνοδος Κορυφής για το θέμα των Σκοπίων και τη μη εφαρμογή της Συμφωνίας εκ μέρους τους , το σταθερό και πάγιο ερώτημα που θα απευθύνει το ΝΑΤΟ στα μέλη του είναι αν κάποιος έχει αντίρρηση για την ήδη συντελεσθείσα ‘ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Είναι προφανές ότι ουδείς θα έχει αντίρρηση πλην της Ελλάδας και γι’ αυτό , σύμφωνα με την πάγια τακτική, που αποτυπώνεται σταθερά και παγίως σε σχετικά Νατοϊκά έγγραφα, « ..Η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει ( δηλαδή τα Σκόπια μέσα στο ΝΑΤΟ) με την Ελλάδα να έχει αντιρρήσεις ( reservation by Greece).

Με άλλα λόγια, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νατοϊκή πρακτική και διαδικασία, η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα ..αυτοαπομονωθεί μέσα στο ΝΑΤΟ, εως ότου λύσει την ενδεχόμενη διαφορά της με τα Σκόπια , η οποία δεν αφορά στο σύνολο τα Συμμαχίας..
Η μη αναστρέψιμη είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το νέο όνομα και χωρίς τις Συνταγματικές αλλαγές που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει και άλλες «φυσικές» συνέπειες:

Με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ( αφού απλώς κυρώσει την Συμφωνία στη Βουλή), η «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι υποχρεωμένη να στείλει στρατηγό των Σκοπίων να αναλάβει τα καθήκοντα του στην MC ( Military Committee), την Στρατιωτική Επιτροπή, ως ισότιμο μέλος. Κατά συνέπεια όλες οι προτάσεις , αποφάσεις κλπ. του εξαφανισμένου υπουργού Άμυνας Π Καμμένου προς το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ θα υπόκεινται και στην έγκριση του στρατηγού- εκπροσώπου των Σκοπίων…

Παραλλήλως τα Σκόπια θα ορίσουν πρέσβη της χώρας τους στη ΜΑΒΑΣ ( Μόνιμη Αντιπροσωπεία Βόρειο Ατλαντικού Συμφώνου), όπου θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία, σε μια στιγμή κατά την οποία η Αθήνα έχει πολλά και ανοιχτά μέτωπα με την Τουρκία και μέσα στο ΝΑΤΟ, ‘όπως πχ η άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων –ΝΑΤΟικων αξιωματικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία…

Με άλλα λόγια, η Άγκυρα θα έχει την ευκαιρία στην MC και στη ΜΑΒΑΣ να παίζει πινγκ –πονγκ με τους Σκοπιανούς στο κεφάλι της Ελλάδας..

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ , μετά την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ προετοιμάζει την μεταστάθμευση μέρους των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που παραμένουν στην αεροπορική βάση του Ραμστάιν (Ramstein) στη Γερμανία σε περιοχή των Σκοπίων που ακόμα δεν έχει καθοριστεί.
Αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες νατοικές πηγές στις Βρυξέλλες και προσθέτουν:

Μετά την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Κοσσόβου ,(σς το κράτος αυτό δεν έχει αναγνωριστεί από σειρά ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ των οποίων Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία κα). Η αμερικανική πλευρά σχεδιάζει την μεταφορά στο εγγύς μέλλον της μισής αμερικανικής αεροπορικής δύναμης που θα σταθμεύει στα Σκόπια, στην αμερικανική αεροπορική βάση της Bond steel στο Κόσσοβο. Απώτερος στόχος είναι η μετατροπή των βάσεων αυτών σε νατοικές, που θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη Ρωσσία και θα «περικυκλώνουν» στρατιωτικά και τη Γερμανία.

ΟΙ ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το σχέδιο αυτό έχει την απόλυτη στήριξη, (αν όχι έμπνευση) του προέδρου Τραμπ.

ΠΗΓΗ: Parapolitika.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top