0
Ρεβάνς από τον στρατηγό ε.α.  Μιχάλη Κωσταράκο φαίνεται ότι πήρε με επτά χρόνια καθυστέρηση ο απόστρατος στρατηγός και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ  Φραγκούλης Φράγκος παίρνοντας το μέρος του νυν Α/ΓΕΕΘΑ αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώτου κατά Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ στην οποία τους κατηγορούσε για «ανεπάρκεια».

Πιο συγκεκριμένα ο στρατηγός Φ.φράγκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω  την λύπη μου,  για τις δηλώσεις του τέως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ,που στρέφονται εναντίον  της νυν ηγεσίας των Ε.Δ.,την οποία  και εμπιστεύομαι.

Να γνωρίζουν όλοι ότι έχει τρωθεί η εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων και δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό οι ανούσιες εσωτερικές έριδες, παρά μόνον τους καραδοκούντες  εχθρούς του Έθνους…

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Φραγκούλης Σ Φράγκος

Στρατηγός ε.α.»

Ο στρατηγός Φ.Φράγκος  παύθηκε αιφνιδιαστικά στις 31 Οκτωβρίου του 2011 από την τότε πολιτική ηγεσία (προσωπική απόφαση Γ.Παπανδρέου, με «εκτελεστικό» του αποκεφαλισμού τους, τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, λόγω του σεναρίου του «πραξικοπήματος» που είχε «ξεφουρνίσει» στους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ στις Κάννες, ο τραγικός Γ.Παπανδρέου).

Παύθηκε ως πιθανός πραξικοπηματίας μαζί με το σύνολο της τότε στρατιωτικής ηγεσίας (Α/ΓΕΕΘΑ Γ.Γιάγκος, Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτης, Α/ΓΕΑ Β. Κλόκοζας , Α/ΓΕΣ Φ.Φραγκος). Ολοι αποκαταστάθηκαν εν συνεχεία καταλαμβάνοντας θέσεις υπηρεσιακών ή κανονικών υπουργών, πλην του Β.Κλόκοζα).

Να σημειωθεί πως τότε, το μακρινό 2011, ο  στρατηγός Φ.Φράγκος, προ της απομάκρυνσής του όδευε για Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Την θέση τελικά αυτή ανέλαβε ο τότε διοικητής του Γ'ΣΣ, αντιστράτηγος Μιχάλης Κωσταράκος, ενώ Αρχηγός ΓΕΣ είχε αναλάβει ο αντιστράτηγος Κ.Ζιαζιάς.

Από τότε χρονολογείται η κόντρα μεταξύ Φραγκούλη Φράγκου και Μιχάλη Κωσταράκου που ίσως δεν σταματήσει τόσο εύκολα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top