0
Σε ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, προχώρησε πριν λίγο με μήνυμά του ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, το οποίο μήνυμα μάλιστα μεταδόθηκε σε έκτακτη μετάδοση από την τουρκική τηλεόραση: 


«Aν υπάρξει ανάγκη να εκτελέσουμε το πατριωτικό καθήκον μας απέναντι στο έθνος μας στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο θα το κάνουμε».

Και συνέχισε απευθυνόμενος στις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες της Αθήνας και της Λευκωσίας: «Κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς για το τι μπορούμε να κάνουμε».

Η δήλωση μεταδόθηκε πριν από λίγο από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, «Anadolu».

Οι δηλώσεις έγιναν λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των τουρκικών γεωτρήσεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και την επαύριο της ενεργοποίησης της ελληνικής Task Force για την αντιμετώπιση των τουρκικών γεωτρήσεων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που αποκάλυψε το pronews.gr την περασμένη εβδομάδα.

Η Αγκυρα ήδη επιχειρεί να απαντήσει αυξάνοντας το επίπεδο της ετοιμότητας των αεροναυτικών δυνάμεων της σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

H ελληνική  TaskForce που θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή θα αποτελείται από μια ισχυρή μοίρα του ΠΝ που θα αποτελείται από δύο φρεγάτες (μία κλάσης ΜΕΚΟ-200ΗΝ και μια κλάσης Standard -στην εκσυγχρονισμένη της μορφή σε συνδυασμό με δύο ΤΠΚ κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ καθώς και 1 υποβρυχίου τύπου Type-214HN.

Την αεροπορική υποστήριξη θα παρέχουν 10 μαχητικά τύπου F-16Blck52+  από την 115ΠΜ στην Κρήτη καθώς και ζεύγος μαχητικών Mirage-2000EGM από την 114ΠΜ στην Τανάγρα που θα φέρουν πυραύλους κατά στόχων επιφανείας τύπου AM-39 EXOCET.

Αυτή η δύναμη θα κλιθεί να αποτρέψει τυχόν προσπάθειες γεώτρησης ή ερευνών στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα όρια ίδια με τα όρια του ελληνικού FIR όπως έχει ανακοινώσει η Ελλάδα ότι έχει έκταση στον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε διεθνή οργανισμό .

"Γεώτρηση ξένης δύναμης εντός της ελληνική υφαλοκρηπίδας, σε οποιοδήποτε σημείο της, θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποφασιστικά" δήλωσε πηγή του ΥΠΕΘΑ στο pronews.gr.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν είναι τυχαία η σύνθεση της TASK-Force καθώς η ενίσχυση της με τις ΤΠΚ σημαίνει ενίσχυση της αεράμυνας και ιδιαίτερα των αντιβληματικών της επιδόσεων με την χρήση των αντιαεροπορικών/αντιβληματικών συστημάτων RAM 21  θέσεων έκαστο που μπορούν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις κορεσμού και δημιουργώντας ακόμα μια ζώνη άμυνας μεταξύ των ESSM/RIM-7 Sea Sparrow  και των CIWS PHALANX/πυροβόλων των 76mm.

Εδώ να αναφέρουμε ότι με αυτή την δύναμη θα μπορεί έτσι η Task-Force να αντιμετωπίσει εισερχόμενυος στόχους στα 30χλμ με τους RIM-162C ESSM των ΜΕΚΟ, στα 19χλμ με τους RIM-7 Sea Sparrow της Standard, στα 9χλμ με τους RIM-116 Rolling Airframe Missile (RAM) των ΡΟΥΣΣΕΝ και εν συνεχέια να γίνει επέμβαση των PHALANX που περιορίζονται στα 2χλμ εκ των οποίων συνολικά η Task-Force θα φέρει 4 συστήματα πυροβόλου.

Ειδικά το σύστημα RAM εγγυάται πολλαπλές καταρρίψεις καθώς είναι ουσιαστικά αυτόνομα και μόλις λάβει δεδομά νσότχου από το ρανταρ κατυθύνετια μόνο του στην πηγή εκπομπής θερμότητας όπως αυτή που εκπέμπει ένα πύραυλος.

Δηλώσεις όπως αυτήν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την πρώτη της γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο που έκανε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, και ότι αυτό πρόκειται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι,  λέγοντας επίσης ότι "καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθεί το momentum" δεν προκειται ποτέ να πραγματοποιηθούν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

loading... 

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top