0
Οι ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας απλώνονται στο Αιγαίο σε μία επίδειξη δύναμης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ήδη, φρεγάτες, ΤΠΚ, κανονιοφόροι έχουν πάρει διαταγή να πλεύσουν προς το κεντρικό Αιγαίο, εκεί όπου με την ΝΟΤΑΜ A1428/18 έχουν δεσμευθεί μεγάλες περιοχές για την άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία ωστόσο θα συμμετάσχουν και δυνάμεις από την Πολεμική Αεροπορία και το Στρατό Ξηράς.

Τα υποβρύχια κλάσης «Παπανικολής», που είναι ο φόβος και ο τρόμος της Τουρκίας θα βρίσκονται όλα στο Αιγαίο θα δείξουν ποιος είναι ο κυρίαρχος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, δεδομένου ότι η Άγκυρα θέλει τουλάχιστον δύο χρόνια να παραλάβει τέτοιου τύπου υποβρύχια και γνωρίζει πολύ καλά πώς ότι βγαίνει στο Αιγαίο μπορεί να σταλεί στον πάτο της θάλασσας από τα φονικά U-214.

Αλλά και στην επιφάνεια της θάλασσας, το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα όπλα και γνωρίζει άριστα πώς να το χειριστεί, κάνει τους Τούρκους να τρομάζουν. Μιλάμε για τους Exocet με τους οποίους τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού μπορούν να «κεντήσουν» και να βουλιάξουν τα πάντα.

Προγραμματίζεται επίσης να γίνουν αποβατικές ενέργειες από ειδικές δυνάμεις με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων. Αυτό το σενάριο εκτιμάται πώς θα εκτελεστεί στην περιοχή της Χίου, όπου συχνά πυκνά οι Τούρκοι προκαλούν και αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Είναι μία ευκαιρία δηλαδή να σταλούν μηνύματα στην απέναντι όχθη μετά από μία σειρά ασκήσεων που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Η άσκηση «Καταιγίδα» θα διεξαχθεί σε όλο το κεντρικό Αιγαίο από τις 4 μέχρι και τις 7 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά μάλιστα θα διεξαχθεί και το σενάριο για πάνοπλους πεζοναύτες στο Αιγαίο εν πλω με αρματαγωγό έτοιμους να δράσουν και να αποτρέψουν αποβατική ή εχθρική ενέργεια από την Τουρκία.
Δείτε το βίντεο:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top