0
Στον χορό των τουρκικών προκλήσεων μπήκε και το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο για τη διοργάνωση που θα πραγματοποιήσει στα Βαλκάνια χρησιμοποιεί έναν ξεκάθαρα προπαγανδιστικό χάρτη στον οποίο περιλαμβάνει τη «Χώρα της Δυτικής Θράκης». Ο συγκεκριμένος χάρτης που αφορά μια κατ'ευφημισμόν πολιτιστική δραστηριότητα δείχνει το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει το επονομαζόμενο "Καραβάνι Πολιτισμού από την Αδριανούπολη στο Μόσταρ".

Πρόκειται για μια διοργάνωση του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των δεσμών που έχουν οι Τούρκοι των Βαλκανίων με την Τουρκία. 


Βάσει του σχεδίου 40 Τούρκοι συγγραφείς και ποιητές θα περιδιαβούν διάφορες χώρες των Βαλκανίων  για να  έρθουν σε πεαφή με τουρκόφωνους πληθυσμούς.

 Η παραπάνω αφίσα όπως είναιν αναμενόμενο σχεδιάστηκε από το υπουργείο Πολιτσμού της Τουρκίας. Πάνω αριστερά στην αφίσα, αναφέρονται οι χώρες από τις οποίες θα περάσει το καραβάνι. Και είναι οι: Βουλγαρία, "Μακεδονία", Κόσσοβο, Αλβανία, Μαυροβούνιο και …..Δυτική Θράκη. 

Μάλιστα σε ανάρτηση του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αδριανούπολης Ερχάν Ταμπάκογλου σχετικά με αυτή την διοργάνωση.“Η Ένωση Συγγραφέων Τουρκίας στην 40η χρονιά της, με 40 παληκάρια, ξεκινά από Αδριανούπολη για το Μόσταρ. Η πρώτη τους εκδήλωση άρχισε στην βραδιά Μπεραάτ στην Αδριανούπολη. Καλό δρόμο να έχουν. Σαν 40 πηγές ας ποτίσουν τα μέρη όπου θα πάνε…..¨

Δείτε το tweet του Ερχάν ΤαμπάκογλουΤο "40 Παληκάρια" δεν αποτελεί μια τυχαία αναφορά καθώς παραπέμπει ευθέως στην επικρατούσα φήμη πως οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν στην Θράκη από τους Οθωμανούς, ήταν "40 Οθωμανοί-Παληκάρια".

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top