0
«Η Ελλάδα παρόλα τα προβλήματά της, είναι Κράτος και αν ο Ερντογάν αποτολμήσει μια επιχείρηση σε βάρος μας χωρίς την υποστήριξη μιας μεγάλης χώρας, η Τουρκία θα υποστεί μια τεράστια καταστροφή που τα σύνορά της δεν θα είναι αυτά που ξέρουμε στο χάρτη», τόνισε ο Σάββας Καλεντερίδης σε συνέντευξή του στον Κώστα Μαρδά στο κανάλι sbc.


Μιλώντας για την καταγωγή του Τούρκου προέδρου, ο κ. Καλεντερίδης, επιβεβαίωσε τα σενάρια που μιλούν για την Ελληνική καταγωγή του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ήταν ένα από τα παραπαίδια του Ερμπακάν. Η καταγωγή του είναι από ένα ελληνικό χωριό και αυτό δεν είναι μύθος. Είναι από την Ποταμιά του νομού Ροζέου, βόρεια της Τραπεζούντας. Η περιοχή έχει 17 οικισμούς, και όλοι έχουν ελληνικά ονόματα. Όταν εξισλαμίστηκε η περιοχή τον 17ο – 18ο αιώνα ποτέ δεν εγκαταστάθηκε μια οικογένεια ξένη, είναι όλοι Ελληνες. Και ο Ερντογάν το έχει ομολογήσει. Είπε ρώτησα τον πατέρα μου και μου είπε είμαστε μουσουλμάνοι αυτό έχει σημασία. Άρα ο Ερντογάν είναι ελληνικής καταγωγής τουλάχιστον από την πλευρά του πατέρα του, το γνωρίζει αλλά δεν έχει καμία σημασία γι΄αυτόν. Σημασία έχει η θρησκευτική ταυτότητα που υποκαθιστά την εθνική ταυτότητα.

Είναι χαρισματική φυσιογνωμία, έχει πολιτική ευφυία, δεν είναι μορφωμένος, έχει παιδεία ισλαμική, τα έχει «τετρακόσια», με δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο. Μια έκδοση του Ανδρέα Παπανδρέου, τρεις γενιές ανώτερη, Θαρραλέος και ισχυρογνώμων μέχρι αυτοκαταστροφικότητας», τόνισε ο κ. Καλεντερίδης.

Δείτε όσα είπε στο 13ο λεπτό για την καταγωγή του Ερντογάν:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top