0
Με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου συνελήφθησαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί με την κατηγορία της κατασκοπίας. 

Οι Τούρκοι έστησαν κατηγορίες για ισόβια. Τουρκική εφημερίδα που διακινεί τις απόψεις Ρ.Τ.Ερντογάν αποκαλύπτει απίστευτα σενάρια που δείχνουν μια πολύ καλά μελετημένη σκευωρία για ανταλλαγή με τους 8 τούρκους φυγάδες…

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για την σύλληψη των δύο Ελλήνων με την κατηγορία της κατασκοπίας αλλά και της εισόδου σε ξένη χώρα χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους στρατιωτικούς:

Άγγελο Μητραιτώδη και Δημήτριο Κουκλατζή.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές ασφαλείας, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Γενί Ακίτ», υπάρχουν δύο σενάρια για τους Έλληνες στρατιώτες.

Πρώτον, ότι δεν είναι στρατιώτες, αλλά κατάσκοποι και άρα μιλάμε για βαρύτερη ποινή.

Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, λόγω της πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κατάσκοποι φορώντας στρατιωτική στολή αναπτύσσουν έντονη κατασκοπευτική δραστηριότητα στα σύνορα.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο εξετάζει η Άγκυρα, είναι οι δύο Έλληνες στρατιώτες να πέρασαν στο τουρκικό έδαφος, προκειμένου να συναντήσουν σημαίνοντα μέλη του PKK/PYD (Κούρδοι της Συρίας) ή μέλη της φετουλαχιστικής οργάνωσης FETÖ.

Είναι μία πρακτική την οποία η Ελλάδα εφαρμόζει από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου και μετά, προκειμένου να βοηθάει φετουλαχιστές να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

Οι πηγές ασφαλείας που μίλησαν στην εφημερίδα «Γενί Ακίτ» αναφέρουν πάντως ότι η Άγκυρα εξετάζει και τα δύο αυτά σενάρια και για το λόγο αυτό η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών ενδέχεται να καθυστερήσει.

«Είναι προφανές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των επαφών που διεξάγεται τώρα ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Τουρκία υπό αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να τους επιστρέψει, θα ζητήσει από την Ελλάδα επίσης την επιστροφή κάποιων άλλων ατόμων. Αλλά βέβαια πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί το τωρινό γεγονός», αναφέρουν οι τουρκικές πηγές.

Το κακό είναι ότι πολύ πιθανό να περιέχονται φωτογραφίες στα κινητά τους από αλλαγές φρουράς των τουρκικών μονάδων που καλύπτουν την περιοχή, όπως κατά πάγια συνήθεια κάνουν οι Ελληνες στρατιωτικοί αφού αυτό γίνεται σε λίγα μέτρα απόσταση ορισμένες φορές.

Οι Τούρκοι ξεφτιλίζουν την ελληνική κυβέρνηση. Είναι πλέον ξεκάθαρο.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε πει ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

«Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσον αφορά τα σενάρια περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους που είναι στην Ελλάδα, ή η σύνδεση του θέματος με οτιδήποτε άλλο αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού» ξεκαθάρισε.

Οι δύο Ελληνες ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αδριανούπολη με την κατηγορία της παραβίασης συνόρων.

Στην τουρκικό Τύπο τονίζεται ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν με την κατηγορία της κατασκοπείας εκτός από την παράνομη είσοδο στην χώρα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ σημείωνε ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τους τουρκικές για τις διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top