0
Μεγάλος ξεσηκωμός και συλλαλητήριο για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακή της Αδριανούπολης από τις τουρκικές αρχές, ξεκίνησε στις 13:30 στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών.


Στην Ορεστιάδα έσπευσαν πολίτες και από άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ”, ο οποίος πραγματοποίησε αγώνα πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου στην πλατεία.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην κράτηση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. 
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο και να κρατούν ελληνικές σημαίες.


Η ανακοίνωση των διοργανωτών για την αυριανή συγκέντρωση που «αγκάλιασαν» δεκάδες σύλλογοι ανέφερε:

10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές
13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους !!
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.
Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!!!


Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν .
Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.
Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας”.

Πηγή: www.evros-news.gr











Παναγιώτης Δημήτριος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων Μακράς Θητείας: 
«Βρισκόμαστε εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα μαζί με τον λαό του Έβρου για να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στους δύο συναδέλφους μας που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των δύο συναδέλφων. Απαιτούμε άμεσα την απελευθέρωσή τους».




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top