0
Έπειτα από τις αποκαλύψεις για το επίδομα ενοικίου που λάμβαναν υπουργοί, έρχεται στο φως μία υπόθεση τοποθέτησης συγγενικού προσώπου του Αλέξη Τσίπρα σε δύο θέσεις.

Η νύφη του πρωθυπουργού, σύζυγος του αδελφού του, κατέχει θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο, αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή (και όχι αποσπασμένη) υπάλληλος, σύμφωνα με αποκάλυψη του «Ελεύθερου Τύπου».

Η απόφαση που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, αναφέρει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 ανατίθενται στην Αικατερίνη Λιάκου «καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005».

«Η κ. Λιάκου είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης του ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ πανελλαδικά», δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Πετρόπουλος. «Επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της», συμπλήρωσε.

Η ίδια, όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα αν είναι η σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού, απάντησε ρωτώντας αν… είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και σε νέα επικοινωνία δεν κατέστη εφικτό ή απέφυγε να δώσει μια καθαρή απάντηση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Π.Δ. του 2005 προβλέπει ότι η παράλληλη άσκηση καθηκόντων έχει και ένα επιμίσθιο, δηλαδή αύξηση μισθού, έως και 30% για τον υπάλληλο που, εκτός από το μισθό και τις υπερωρίες της υπηρεσίας του, παίρνει ένα επιπλέον ποσοστό αμοιβής (30%) για τα παράλληλα καθήκοντα.

Το έγγραφο που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top