0
Μια απρόσμενη εξέλιξη η οποία φέρνει την χώρα μας στο επίκεντρο των ερευνών για τα Panama Papers και την δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία (βλ. φωτό) σημειώθηκε μετά την παράδοση της Μαρίας Εφίμοβα στο Α.Τ. Συντάγματος.


Η γυναίκα αυτή ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της Μαλτέζικης τράπεζας Pilatos Bank, και η Γκαλιζία την επικαλούνταν ως πηγή της, για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα Panama Papers.
Στις αποκαλύψεις αυτές εμπλεκόταν και ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Πολλοί μάλιστα θεωρούν τον Μουσκάτ ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία στις 16 Οκτωβρίου του 2017 η οποία συγκλόνισε όχι μόνο την Μάλτα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

Πριν από λίγη ώρα η 36χρονη Εφίμοβα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση της και στη συνέχεια μετήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα παραμείνει έως ότου οι αρμόδιες αρχές κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες για την έκδοση της.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για υπεξαιρέσεις και απάτες.

Η ίδια η Εφίμοβα ανέφερε στους αστυνομικούς που παραδόθηκε: «ήρθα να παραδοθώ γιατί εκκρεμεί κάτι σε βάρος μου και κινδυνεύει η ζωή μου».

Η 53χρονη Γκαλιζία δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου όταν το αυτοκίνητο της ανατινάχθηκε ενώ το οδηγούσε κοντά στο σπίτι της. Σύμφωνα με τα στοιχεία προέκυψαν, η βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από το όχημα και πυροδοτήθηκε από μακριά.

Σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα της Μάλτας, η 53χρονη δημοσιογράφος είχε προσεγγίσει την αστυνομία και είχε ενημερώσει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της 15 ημέρες πριν από τον θάνατό της. Επίσης, λίγα λεπτά πριν την δολοφονία της, είχε κάνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ότι η ζωή της κινδυνεύει, τελικά δεν γλύτωσε από αυτό που της επιφύλασσε η μοίρα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top