0
Στη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής Εκπροσώπων Τύπου του ΓΕΣ το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξο, μάθαμε. 



ΠΑΡΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ-miliataire.gr

Η φράση “είμαστε καλά, όλα εξαιρετικά” κυριάρχησε από τους αξιωματικούς και δεν γνωρίζουμε αν η “μετάγγιση” αισιοδοξίας είχε αποτέλεσμα στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Όπως δεν γνωρίζουμε να υπάρχει και στρατός που θα είχε τέτοια αισιοδοξία με δύο αιχμαλώτους στις φυλακές άλλου κράτους.

Για να μην περιοριστούμε μόνο στην αισιοδοξία του ΓΕΣ, πρέπει να αναφέρουμε ότι και η κυβέρνηση σε γενικές γραμμές μεταδίδει ένα κλίμα καθησυχαστικό. Κάτι που από την αρχή του επεισοδίου κάνει αν και μέχρι στιγμής τα γεγονότα την διαψεύδουν. Όταν έγινε γνωστό το γεγονός της σύλληψης, έλεγε πως “τη Δευτέρα, όλα θα τελειώσουν”. Τώρα η νέα χρονική διορία είναι η 30η Μαρτίου, όταν οι δύο στρατιωτικοί μας θα παρουσιαστούν ξανά στο δικαστήριο. Δεν γνωρίζουμε ,γιατί υπάρχει η πεποίθηση ότι όλα θα τελειώσουν θετικά εκείνη την ημέρα. Ελπίζουμε ότι η αισιοδοξία στηρίζεται σε κάποια χειροπιαστά στοιχεία που δεν είναι προφανώς ανάγκη να δημοσιοποιηθούν αλλά πάντως θα είναι ικανά να ανατρέψουν αυτά που η απλή λογική μέχρι στιγμής λέει.

Ελπίζουμε ότι οι κυβερνώντες και η ηγεσία του ΓΕΣ δεν έχουν επιλέξει την εικονική πραγματικότητα. Γιατί από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν το μοναδικό αισιόδοξο είναι πως η κατηγορία της κατασκοπείας νομικά δεν μπορεί να σταθεί. Αν και με το καθεστώς της Τουρκίας δεν μπορεί κανείς να ΄ναι σίγουρος.

Ακόμη κι έτσι όμως δεν υπάρχει κάτι που να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να λέει πως όλα είναι εξαιρετικά…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top