0
Θέμα ημερών είναι η παράδοση του κόμβου του Ρίου, ένα ιδιαιτέρως πολύπλοκο τεχνικό έργο, καθώς θα εξυπηρετεί οκτώ διαφορετικές κατευθύνεις. 


Στην τελική του μορφή ο κόμβος του Ρίου θα περιλαμβάνει τρεις άνω διαβάσεις, έξι κάτω διαβάσεις, δύο γεφυρώσεις του ποταμού Σέλεμνου και πολλαπλές ράμπες εισόδου- εξόδου.

Με την ολοκλήρωση του αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά περί τα 20.000 οχήματα.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια κοινοπραξία (Ολυμπία Οδός), ο υπερκόμβος του Ρίο ενώνει την Πελοπόννησο με την Ήπειρο (μέσω της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου), είναι το κύριο πέρασμα προς τη Δυτική Πελοπόννησο (προς Πύργο και Αμαλιάδα), είναι η είσοδος για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Πάτρα, εξυπηρετεί την πρόσβαση από και προς τα περίχωρα και τα παραθεριστικά κέντρα ανατολικά της Πάτρας ενώ παρέχει πρόσβαση σε σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Στο σημείο αυτό διασταυρώνονται, επίσης, ο αυτοκινητόδρομος με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή , ενώ ο κόμβος θα ενσωματώσει και την Παλαιά Εθνική Οδό, μεγάλο τμήμα της οποίας θα ανακατασκευαστεί πλήρως.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top