0
Καθώς η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ως μάνα εξ ουρανού να πιάσουν τόπο οι πιέσεις των δυτικών στον Ερντογάν και να απελευθερωθούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, ο Σουλτάνος επιτίθεται στις HΠΑ και τις κατηγορεί ότι προσπαθούν να εξαπατήσουν την Τουρκία, διότι έστειλαν στρατιωτική βοήθεια στους Κούρδους της Συρίας χωρίς να σεβαστούν τις επιθυμίες της Άγκυρας.


-Εάν είμαστε στρατηγικοί εταίροι, θα πρέπει να μας σέβεστε και να κινείστε μαζί μας […] Τι είδος στρατηγικής συνεργασίας και αλληλεγγύης είναι αυτή»

Κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι δώρισε στους Κούρδους με 5.000 φορτηγά με όπλα και 2.000 φορτηγά που μετέφεραν πυρομαχικά, ενώ δεν δεχόταν να πουλήσει πολεμοφόδια στην σύμμαχο Τουρκία.

 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε ανησυχίες για τις καταγγελίες περί λεηλασιών στην Αφρίν και σημείωσε ότι οι εξελίξεις εντείνουν τον προβληματισμό για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Όπως αντιλαμβάνεστε μόνο η πίεση της Μέρκελ και οι γερμανικές πολυεθνικές που βρίσκονται στην Τουρκία θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή όποιοι αναλύουν με προσοχή τις κινήσεις  των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων περιμένουν νέα προβοκάτσια των Τούρκων στο διάστημα που ξεκινάει από την συνάντηση των Τσίπρα-Καμμένου έως και το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου.

Ο Ερντογάν κατά πάσα πιθανότητα θα θελήσει να διαπραγματευθεί από εδώ και στο εξής από μεγαλύτερη θέση ισχύος.

Η εορτή της εθνικής επετείου λοιπόν θα μπορούσε να είναι μια ακόμη ιδιανική συγκυρία για τους Τούρκους ώστε να δημιουργήσουν και νέα δεδομένα σε βάρος της χώρας μας.
Mία δυσάρεστη εξέλιξη στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με πολυετή φυλάκισή τους ή ένα νέο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα οδηγούσε απευθείας στις κάλπες που κατά πάσα πιθανότητα θα στηθούν τον Μάιο.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού από τις τελευταίες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις καταποντίζεται το Κίνημα Αλλαγής ενώ γνωρίζουν πρωτόγνωρη άνθηση τα ποσοστά του ΚΚΕ που περνάει τρίτο κόμμα με 12-13%.

Σε περίπτωση που αρχηγός στο Κίνημα Αλλαγής ήταν ο Βενιζέλος τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά καθώς το κόμμα σ΄αυτή την περίπτωση θα άγγιζε ένα ποσοστό 18%.
Πάντως επειδή οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά θα είναι ραγδαίες πολύ εκτιμούν ότι ο Σύριζα στις εκλογές του Μαΐου μπορεί να καταποντιστεί-ειδικά εάν υπάρχουν νεκροί.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top