0
Χειροπέδες στα μέλη της αδίστακτης συμμορίας -όλοι τους Πακιστανοί- που είχε σκορπίσει τον τρόμο στα ζευγαράκια στην περιοχή του Φιλοπάππου πέρασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών.


Έπειτα από έρευνες συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί που, εκτός από τις ληστείες, κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ταυτόχρονα, συνελήφθησαν ακόμη 12 ομοεθνείς τους για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες τα μέλη της σπείρας ακινητοποίησαν με την απειλή σουγιάδων στον λόφο του Φιλοπάππου ένα ζευγαράκι με σκοπό να το ληστέψουν. Ο 19χρονος που συνόδευε την κοπέλα αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να την προστατέψει, με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να τον μαχαιρώσουν στον θώρακα!

Ο νεαρός νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου «Ελπίς» σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση! Οπως αποδείχθηκε από τις έρευνες, οι έξι Πακιστανοί έφευγαν βραδινές ώρες από το Αιγάλεω, όπου είχαν μόνιμο κατάλυμα, και πήγαιναν στου Φιλοπάππου, όπου έστηναν καρτέρι.

Εκεί αιφνιδίαζαν τα θύματά τους απειλώντας τα με σουγιάδες και αυτοσχέδια ρόπαλα, και τους άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια, ακριβά μπουφάν, κινητά και μπλούζες, ακόμα και παπούτσια!Οι ληστές είχαν αναπτύξει ένα ολόκληρο κύκλωμα κλεπταποδοχής, με αποτέλεσμα να ξεφορτώνονται τα κλοπιμαία και να είναι «καθαροί» σε ελέγχους της Αστυνομίας.

Αμέσως μετά τις ληστείες παρέδιδαν τη λεία σε συνεργούς τους, οι οποίοι φρόντιζαν να «σπρώχνουν» σε ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων κινητών στο κέντρο τις Αθήνας ό,τι μπορούσε να πουληθεί, και κρατούσαν προμήθεια.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top