0
Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν «σηκωθεί» από τα ξημερώματα σήμερα και επιτηρούν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, προβαίνοντας σε αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και των μαχητικών F-16 που τα συνοδεύουν σε διάφορα σημεία του ΕΕΧ και το FIR και ειδικά στην περιοχή της τουρκικής άσκησης έρευνας-διάσωσης.

Από σήμερα έχει «απαγορευθεί» η προσέγγιση εναέριων μέσων με την χθεσινή NOTAM λόγω των διαφόρων σκελών της μεγάλης άσκησης «Τρίαινα» που θα εκτελέσουν η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τις 30 Απριλίου.

Στις 13:00 αναμένεται να ξεκινήσει η τουρκική άσκηση έρευνας και διάσωσης στο σύμπλεγμα των νησιών της Μεγίστης (Καστελόριζο) που παρουσιάσει το νησί ως "τουρκική επικράτεια" και θα ολοκληρωθεί στις 17:00 και η 115 ΠΜ στην Κρήτη έχει τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα.


Αυτή τη στιγμή 17 ναυτικά μίλια δυτικά και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου, πλέει η τουρκική ΤΠΚ TCG-Firtina P-347 και αμέσως απέναντί της αντιπαραβλήθηκε η πυραυλάκατος  «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» του ΠΝ. 

Η πρώτη είναι εξοπλισμένη με βλήματα RGM-88 Harpoon και με ακριβώς τα ίδια βλήματα είναι εξοπλισμένο και το ελληνικό πλοίο. 

Στην περιοχή ίπταται κι ένα τουρκικό ελικόπτερο που εκτελεί αποστολή συνεργασίας με το τουρκικό σκάφος. Επειδή κινούνται εντός της περιοχής του FIR που αστυνομεύει η Ελλάδα έχει ζητηθεί να καταθέσει σχέδιο πτήσης. Αν όχι (κάτι το οποίο είναι σίγουρο) θα αναχαιτιστεί και θα χρεωθεί ως "παράβαση".

Η ελληνική πλευρά πλέον είναι διατεθειμένη πλέον να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο...

Eπάνω στην Μεγίστη, η ενισχυμένος ελληνικός λόχος είναι και αυτός σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και το ίδιο ισχύει και για τα φυλάκια της Ρω και για της Στρογγύλης στις εσχατιές του νοτιοανατολικού Αιγαίο.

Η «ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ» βρίσκεται και για έναν άλλο λόγο στην Μεγίστη: Σήμερα είναι η 70η Επέτειο Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων (7 Μαρτίου του   1948)

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

Μήκος:56 m

Πλάτος:8.30 m

Βύθισμα:2.70 m

Εκτόπισμα:364 tn

Μέγιστη Ταχύτητα:33.5 knots

Αυτονομία:Πάνω από 1000 ν.μ.

Οπλισμός:

1. Δύο πυροβόλα OTO-MELARA 76/62

2. Δύο δίκανα πυροβόλα EMERLEC 30mm

3. Τέσσερεις εκτοξευτές Κ/Β HARPOON κατασκευής BOEING.

4. Δύο Τ/Σ TORO S 5/3 με κατευθυνόμενες Τ/Λ SST-4.

Πρόωση :Τέσσερεις κύριες μηχανές MTU με μέγιστη ιπποδύναμη 3750HP ανα μηχανή.

Πλήρωμα:45 άνδρες

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top