0
Ψυχολογική επιχείρηση άριστα οργανωμένη από την Τουρκία με στόχο τόσο την Ελλάδα όσο και την Αλβανία βρίσκεται σε εξέλιξη. 


Η Αγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα μέσω διάφορων δημοσιογράφων που είναι δικά τους φερέφωνα, με σκοπό να πατήσουν πόδι μια και καλή στην γειτονική χώρα και βάλουν φωτιά στα Βαλκάνια.

Οι Αλβανοί έχουν τρομοκρατηθεί το τελευταίο διάστημα από τα σενάρια πιθανής πρόκλησης ακόμα και πολέμου μεταξύ  Ελλάδος-Τουρκίας,  τα οποία κατά τους ίδιους θα πυροδοτούσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις και στο αλβανικό έδαφος με την ενεργοποίηση του ζητήματος της Β. Ηπείρου, το οποίο γνωρίζουν καλά οι ίδιοι ότι είναι «ανοικτό» από το 1914 και την συνθήκη της Κέρκυρας με την αυτονομία της περιοχής .

Ο  Αλβανός δημοσιογράφος Καστριότ Μουφταράι παρουσίασε τις δηλώσεις του προέδρου  της ελληνικής δημοκρατίας  την περασμένη εβδομάδα στην επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων πάνω σε ένα άρμα μάχης,  ως το «έναυσμα» πολεμικών σχεδίων κατά της Αλβανίας…….( μόνο στο μυαλό του βέβαια).


Αλβανικά ΜΜΕ και ο  δημοσιογράφος τονίζουν ότι η παρουσία του Έλληνα προέδρου της δημοκρατίας πάνω σε άρμα μάχης  στα Ιωάννινα στην επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους, σηματοδοτεί πιθανές εξελίξεις σε περίπτωση σύγκρουσης Ελλήνων και Τούρκων και στο αλβανικό έδαφος.

«Η Αλβανία δεν αποτελεί στρατιωτική απειλή  για την Ελλάδα.  Η σύγκριση δυνάμεων είναι σαφώς υπέρ της Ελλάδας, η Αλβανία ουσιαστικά είναι χωρίς στρατό, χωρίς εντυπωσιακή στρατιωτική δύναμη, ενώ η Ελλάδα είναι μια καλά εξοπλισμένη χώρα με μεγάλη στρατιωτική δύναμη και στρατιωτική ισχύ  με σύγχρονα όπλα και αεροσκάφη παντός είδους», δηλώνει ο ίδιος.

Ωστόσο, σημειώνει ο Μουφταράι υπήρξαν απειλές κατά της Αλβανίας από τον πρόεδρο της Ελλάδας κατά την παρουσία του στα Ιωάννινα.

«Εάν η απειλή του Έλληνα προέδρου απευθύνονταν στην Τουρκία, θα έπρεπε να γίνει σε σχέση με νησιά κοντά στο τουρκικό έδαφος, η σε περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία ,  όπως η Δυτική Θράκη.

Αν απευθυνόταν στα Σκόπια, κάτι που είναι απίθανο, θα έπρεπε να κάνει τις δηλώσεις αυτές σε μια πόλη που συνορεύει με το κράτος των Σκοπίων.

Αλλά, οι δηλώσεις του έγιναν πολύ μακριά από τα σύνορα με τα Σκόπια και την Τουρκία, σε μια πόλη κοντά στην Αλβανία. Με αυτό η Ελλάδα είναι σαν να λέει:  Εάν η Τουρκία πάρει τα νησιά, θα εισβάλω στην Αλβανία»…, τονίζει ο Αλβανός δημοσιογράφος.

Myftaraj: «Ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός συνέβη την περασμένη εβδομάδα. 

Ο Πρόεδρος της Ελλάδας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε μια εντελώς ξεχωριστή δράση για  αρχηγό  κράτους, σε  τελετή επετείου που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα ανέβηκε πάνω σε ένα άρμα μάχης στο κέντρο της πόλης μαζί με έναν Έλληνα αξιωματικό του στρατού και αυτό ήταν  ένα είδος μιλιταριστικού μηνύματος, απειλώντας τους εχθρούς ( Αλβανούς) που θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα.

«Είναι φυσικό τα κράτη να έχουν το στρατό για να προστατευθούν από τους κινδύνους και σε ορισμένες στιγμές μεγάλων κινδύνων έρχεται ο αρχηγός του κράτους και δίνει τέτοια μηνύματα.

Ο τόπος όμως όπου επιλέχθηκε να δοθεί το μήνυμα, ήταν τα Ιωάννινα . Αλβανικά και  ξένα μέσα ενημέρωσης μετέφεραν την  είδηση με περιέργεια, συνδέοντας την με την κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στο Αιγαίο .

Ο Πρόεδρος όμως είπε ότι , «η Ελλάδα είναι ένα φιλήσυχο κράτος  που σέβεται τους γείτονές του , αλλά δεν φοβάται τους εχθρούς του και οι Ένοπλες Δυνάμεις της είναι σε θέση να αποδείξει ανά πάσα στιγμή «κοιτώντας» την Αλβανία.

Σε οποιαδήποτε σοβαρή κατάσταση, για την στάση του προέδρου της Ελλάδος θα έπρεπε να κληθεί ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα να δώσει εξηγήσεις . Τι ήθελε να πει ο πρόεδρος της Ελλάδος  στην τελετή των Ιωαννίνων, και γιατί έκανε δηλώσεις πάνω σε ένα άρμα μάχης ;

Ποιός είναι ο  εχθρός στον οποίο αναφέρεται ο πρόεδρος της Ελλάδος εκτός τους Τούρκους . 

Με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε και το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει διευκρινίσεις. Το γεγονός ότι το αλβανικό κράτος είναι σιωπηλό είναι πολύ βαρύ για τέτοιες κινήσεις», καταλήγει ο ίδιος.


Ένα είναι το ζήτημα σε σχέση με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο αλλά και άλλους σαν αυτόν. « Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται».

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top