0
Η νέα εποχή που ανατέλλει στον Παναθηναϊκό, το θέμα-αγκάθι με την εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ, ο προπονητής σ' αυτό το νέο κεφάλαιο και η κυβερνητική αντιμετώπιση στο ζήτημα. 


Μέσα στο Μάρτιο θα υπάρξουν όπως και να έχει εξελίξεις σχετικά με το διοικητικό τοπίο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και όταν λέμε εξελίξεις, εννοούμε χειροπιαστές, σοβαρές που θα βάλουν το σύλλογο σ' άλλη ρότα.

Η είσοδος της ΠΑΕ στις διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού αποτελεί μάλλον το σχετικά εύκολο μέρος της όλης υπόθεσης. Το πράγμα έχει ωριμάσει πολύ, οι σχετικές διαβουλεύσεις έχουν προχωρήσει και η κυβέρνηση αναμένεται να αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία που χρειάζεται.

Όμως, το σημείο-κλειδί είναι το ΟΑΚΑ. Ως προς αυτό το κομμάτι τα πράγματα είναι ακόμη μπερδεμένα. Ο Παναθηναϊκός (υπό τους νέους ιδιοκτήτες του) ποντάρει πολλά στην εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Σταδίου και των χώρων που το περιβάλλουν.


Το ΟΑΚΑ όμως είναι δημοσία περιουσία, ενταγμένο στο υπερταμείο της εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας. Είναι, επίσης, και το μεγαλύτερο (και πιο ασφαλές) γήπεδο της χώρας. Γι να παραχωρηθεί (για χρονικό διάστημα μεγάλο) η Πολιτεία θα πρέπει να λάβει και το ανάλογο, υψηλό αντίτιμο.

Θα είναι διατεθειμένος ο Παναθηναϊκός να πληρώνει ένα πραγματικά μεγάλο ποσό το χρόνο; Μένει να το δούμε. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να διανυθεί μεγάλη απόσταση έτσι ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν κοντά και να καταλήξουν σε συμφωνία, πάντα με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Συνεχίζοντας στο θέμα του Παναθηναϊκού, το πρότζεκτ προχωρά πάντως ακάθεκτο ρίχνοντας πλέον κλεφτές ματιές και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Θα συνεχίσει άραγε και με το νέο καθεστώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης;

Δύσκολο να το προβλέψει κανείς. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι μελετώνται και άλλες λύσεις για τον πάγκο, ο Μαρίνος δεν παίζει μόνος του σ' αυτό το έργο.

Οι επαφές που γίνονται όμως καλύπτονται από ένα τεράστιο πέπλο μυστικότητας. Και αυτό είναι λογικό αφού επίσημα ακόμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.  Ουδείς όμως μπορεί να απαγορεύσει στους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες να μιλούν για το οποιοδήποτε θέμα με τον οποιονδήποτε.

Είναι πολλά, έτσι και αλλιώς, αυτά που πρέπει να γίνουν και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οπότε πολύ σωστά γίνεται αυτήν την περίοδο "προετοιμασία" σε πολλά επίπεδα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top