0
Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης δικαίωσε δύο αστυνομικούς οι οποίοι είχαν προσφύγει κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τραυματισμό τους σε επεισόδια σε αναμέτρηση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Η σχετική ανακοίνωση:

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο κ. Θάνο Χαριστό, τον Μάρτιο του 2016 κατατέθηκε αγωγή κατά των υπευθύνων για τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν δώδεκα αστυνομικοί κατά την λήψη μέτρων τάξης σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή, το Προεδρείο στήριξε τα νόμιμα δικαιώματα των τραυματιών-μελών της, όπως πράττει διαχρονικά. Δυο χρόνια μετά, η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τους υπευθύνους της ΠΑΕ και δικαίωσε δυο συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν σοβαρά και όρισε την αποζημίωση αυτών.

Η δικαίωση αυτή είναι σταθμός, και σηματοδοτεί νέες διεκδικήσεις για την πιστή εφαρμογή των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζόμενων Αστυνομικών στα γήπεδα. Όπως αποδείχτηκε, τα ελληνικά δικαστήρια είναι άτεγκτα και δεν υιοθετούν την προσφιλή και εύκολη λύση της επίρριψης ευθυνών στην Ελληνική Αστυνομία για την σημερινή κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού. Η θλιβερή πραγματικότητα των ελληνικών γηπέδων πρέπει να τερματιστεί άπαξ δια παντός, βάσει συλλογικών προσπαθειών, όπως έχει γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η σημερινή δικαστική απόφαση είναι μόνο το πρώτο βήμα.

Επειδή, ο κατάλογος των επεισοδίων βίας στα ελληνικά γήπεδα είναι μακρύς και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την ριζική επίλυση του προβλήματος, τον λόγο πλέον έχει η ελληνική δικαιοσύνη. Ως εκ τούτου, υπενθυμίζουμε ότι η Ένωσή μας κατέθεσε έτερη μηνυτήρια αναφορά, σχετικά με την καταλληλότητα του γηπέδου και την έκθεση σε κίνδυνο ζωής των Αστυνομικών-μελών μας κατά τον τελικό του ελληνικού κυπέλλου ποδοσφαίρου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top