0
Μετά τα δεκάδες δημοσιεύματα του τύπου που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και τα οποία καταφέρονταν κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σειρά στα «μέσα του Μαξίμου» έχει τώρα και ο εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής.


Χαρακτηριστικό του πανικού που επικρατεί στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται στη γωνία από τους δικούς της ερασιτεχνικούς χειρισμούς, είναι το γεγονός πως, πλέον, τα μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, έχουν βάλει στο στόχαστρο και τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, η οποία, με μία φωτογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναφέρει πως η μακεδονική γλώσσα έχει αναγνωριστεί από το 1977, δηλαδή εδώ και 40 χρόνια, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ στην Αθήνα, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Το γεγονός ότι το πρωτοσέλιδο αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, προανήγγειλε, επί της ουσίας, το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά ήταν ουσιαστικά το σήμα για να ξεκινήσει ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων.

Προφανώς, η κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί να διαφυλάξει την ίδια της, την ύπαρξη, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να «ψυχορραγούν» κοντά τους, έχουν βάλει στο στόχαστρο τους πάντες… ζωντανούς και νεκρούς.

Αμετανόητος και εριστικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας με αφορμή το φλέγον ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. 

Με ανάρτησή του στο Facebook χρησιμοποιεί ανοίκειες εκφράσεις σε βάρος του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και της ΝΔ, με αφορμή το φλέγον ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο «τιμόνι της απάτης και της εθνικής υποκρισίας» εδώ και τέσσερις δεκαετίες ενώ τώρα «πουλάει εθνικισμό».

Δείτε την ανάρτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού:

«Εθνολαϊκιστές πατριδοκάπηλοι οι Δεξιοί, με την ΝΔ 40 χρόνια στο τιμόνι της απάτης και της εθνικής υποκρισίας. …. Αφού τα έδωσαν όλα τώρα πουλάνε εθνικισμό. Η Δεξιά με Καραμανλή και Μητσοτάκη δημαγωγεί και κοροϊδεύει τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Η πατριδοκαπηλία είναι ένα επάγγελμα αποδοτικό της Δεξιάς. Oσο κι αν κραυγάζουν οι ακραίοι, η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα εδώ και 40 χρόνια. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top