0
Δεν πέρασε μία εβδομάδα, από τότε που η τουρκική κορβέτα «Μπάφρα» πέρασε από το Κάβο Ντόρο και ούτε μερικές ώρες από την αυθαίρετη Navtex με την οποία δέσμευαν περιοχή στα Κύθηρα για έρευνες από γερμανικό πλοίο


Οι Τούρκοι επιχειρούν να στήσουν και πάλι σκηνικό «γκριζαρίσματος» του Αιγαίου.

Σε δημοσίευμα, στην τουρκική Hürriyet αλλά και στο πρακτορείο ειδήσεων Doğan, αναφέρεται ότι η ακτοφυλακή της Τουρκίας εμπόδισε ελληνικά πλοία από το να πλησιάσουν τα «διαφιλονικούμενα» όπως τα αποκαλούν Ίμια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, ένα πολεμικό και δύο πλοία του ελληνικού λιμενικού, κινούνταν παράλληλα σε απόσταση 30 μέτρων μεταξύ τους, ανοιχτά των ακτών του Μπόντρουμ, στην περιοχή του Τούργκουτρεϊς, προσπαθώντας να προσεγγίσουν τα Ίμια.

Στο δημοσίευμα η Hürriyet επικαλείται μάρτυρες που είδαν το σκηνικό στο Αιγαίο, το οποίο κράτησε πέντε ώρες με ώρα έναρξης περίπου στις 10 το πρωί, ενώ στο άρθρο του πρακτορείου Doğan αναφέρεται ότι το περιστατικό έληξε λίγο πριν τις 17:00, όταν τα τουρκικά πλοία, έδιωξαν τα ελληνικά προς τη Λέρο και τη Κάλυμνο και συνέχισαν να φρουρούν την περιοχή.

Τι απαντά το Πολεμικό Ναυτικό

«Ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος», έκανε περιπολία στα Ίμια, αλλά δεν συνέβη το παραμικρό. Ούτε λεκτικό επεισόδιο υπήρξε, ούτε οτιδήποτε άλλο, από όσα αναφέρονται στο τουρκικό δημοσίευμα ισχύουν», απάντησε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top